Mlada hrvatska glumica upala na prestižnu glumačku školu u New Yorku

Piše: Sven Mikulec

a

26-godišnja hrvatska glumica Daria Karić napola je ostvarila svoj san. Iako je konkurencija bila ogromna, a proces prijave i audicije iznimno zahtjevni, Dariji je pošlo za rukom upasti na iznimno cijenjenu njujoršku školu glume Actors Studio Drama School. To je ta polovica sna – drugi dio više zvuči kao noćna mora. Samo jedna godina studija, uz uračunate troškove smještaja i hrane, mladu će glumicu koštati oko 220 tisuća kuna.

Školu su osnovali članovi Actors Studija, čiji su predsjednici trenutačno Al Pacino, Harvey Keitel i Ellen Burstyn. Kroz Actors Studio u prošlosti su prošla neka od najvećih imena svijeta glume, poput Paula Newmana, Dustina Hoffmana, Roberta De Nira, Jacka Nicholsona, Marlona Branda, Marilyn Monroe, Jane Fonde, i mnogih drugih.

Kako bi Dariji pomogli da skupi dovoljno novaca, njezini roditelji odlučili su prodati stan i dići kredite, a kako ni to ne pokriva cijeli trošak studija, njeni su prijatelji pokrenuli inicijativu kojom mole javnost da se uključi i pokaže malo velikodušnosti i suosjećanja. Svaka kuna je dobrodošla, i sa svakom donacijom Daria će biti jedan korak bliže New Yorku. Tko može i želi pomoći, sve će informacije pronaći na linku ovdje.

Sretno, Daria! I pozdravi Pacina kad ga sretneš na hodnicima.

Škicnite snimku audicije:

Leave a Reply

Your email address will not be published.