Michael Keaton redatelj!

Piše: Sven Mikulec

Dame i gospodo, Michael Keaton je ON FIRE.

Samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da će legendarni Burtonov Batman i Beetlejuice nastupiti kao negativac u Robocopu Josea Padilhe (Elitna postrojba), stigla je i vijest kako ćemo ovog simpatičnog glumca koji je posljednjih godina praktički nestao s ekrana moći vidjeti i na još jednom projektu. Doduše, s neočekivane strane kamere.

Keaton će tako režirati indie dramediju pod imenom Buttercup, što će biti njegov drugi redateljski projekt, nakon što je 2008. godine snimio solidno prihvaćenu ljubavnu dramu The Merry Gentleman. Za scenarij je odgovorna izvjesna Alice O’Neil, a ona će nam ispričati priču o neurotičnoj ženi koja je prisiljena brinuti se za svog neodgovornog oca-lokalnog pijanca. Dok žena pokušava dovesti tatin život u red, polako počinje prihvaćati njegove mane, a njihov sve kvalitetniji odnos pomoći će joj da i sama riješi neke svoje probleme, prvenstveno nepovjerenje prema generalno neodgovornijem spolu.

Buttercup je u fazi pripreme već nekoliko godina i u procesu su se već izmijenila dva redatelja prije nego što je Keaton uopće stigao do projekta (Niki Caro, Sarah Polley). Dok je Caro trebala režirati, glavne uloge trebali su odigrati Jennifer Aniston i Alan Arkin, ali su oboje u međuvremenu digli ruke od filma. Keatona i ekipu tek očekuje traženje pravih glumaca…

Što mislite, koga biste voljeli vidjeti u ulogama otuđenih oca i kćeri? Moj prijedlog… Ben Affleck i Matt Damon, Damon s perikom. Ne, sad zaozbiljno: Michael Caine i Michelle Williams. Što vi mislite?

2 komentara za “Michael Keaton redatelj!

  • francion says:

    Albert Finney i recimo Helena Bonham Carter. Big Fish ekipa 😉

  • Danijel.82 says:

    Hm, mislim da bi dobar izbor bili i sjajni Nick Nolte i Amy Adams 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.