Michael Hazanavicius i Tom Hanks najavili suradnju

Piše: Deni Zgonjanin

Michael Hazanavicius je nakon osvojenog Oscara uzeo malenu pauzu od režiranja, kako bi dobro promislio kojeg će se projekta iduće primiti i čini se da je dobro odabrao. Najavio je In the Garden of Beasts kao svoj idući projekt, a detalj koji čini ovaj projekt itekako obećavajućim je angažman Toma Hanksa u glavnoj ulozi.

On će tako utjeloviti Williama Dodda, profesora iz Chicaga, koji je 1933. postao prvi američki ambasador u Njemačkoj. Tamo je otišao zajedno sa svojom ženom i djecom, te iz prve ruke proživio sav teror Hitlerovog rastućeg režima. Riječ o ostinitim događajima, koje je u bestseler pretvorio Erik Larson, autor knjiga The Devil in the White City te Isaac’s Storm. Osim Hanksom, redatelj će se moći pohvaliti još jednim velikim imenom uskoro, ako Universal uspije nagovoriti Natalie Portman na preuzimanje uloge kćeri Hanksovog lika.

Što se tiče početka snimanja, čini se da je ovaj projekt Universalu prioritet zbog teme i zvjezdanih imena vezanih uz njega, pa će probati realizirati film što prije, najvjerojatnije čim Hazanavicius završi sa prepravljanjem scenarija…

Leave a Reply

Your email address will not be published.