Michael Douglas je Hank Pym u `Ant-Manu´

Piše: tonymelo

michael-douglas-ant

Malo je poznato da je Ant-Man jedan od Marvelovih filmova koji su do sada najduže u produkcijskoj fazi. Još se 2006. godine na tadašnjem Comic-Conu, Edgar Wright popeo na pozornicu i objavio da započinje suradnju s Marvelom vezano uz navedeni film. Rijetki fanovi znaju da je studio postao zainteresiran za suradnju s Wrightom još prije nego što je Shaun of the Dead zaigrao u kinima. U tom razdoblju Wright je napisao scenarij za Artisan Entertainment koji je tada posjedovao vlasnička prava na lika. Sada je i službeno potvrđeno da će Paul Rudd glumiti Scota Langa, dok je ulogu Hanka Pyma, prvog Ant-Mana, dobio Michael Douglas.

Marvel je jučer objavio veliku vijest da će dobitnik Oscara Michael Douglas portretirati Hanka Pyma, u Marvelovom Ant-Man filmu, nasuprot Paula Rudda kao Scotta Langa. Predsjednik studija Kevin Feige izjavio je sljedeće: “S obzirom na bogatu povijest Hanka Pyma u Marvelovom univerzumu, znali smo da trebamo glumca koji je sposoban donijeti značaj i ugled ulozi koju lik zaslužuje. Osjećali smo ogromno olakšanje kada je Michael Douglas, poznati po svojem šarmu i hrabrošću koju prenosi na svakog lika kojeg portretira, pristao postati dio projekta. Ne možemo biti uzbuđeniji no što jesmo dok čekamo da vidimo kako će udahnuti život Hanku Pymu.”

Pym se prvi puta pojavio u stripu Tales to Astonish #27 i odgovoran je za kreaciju pym čestica koje omogućuju mijenjanje veličine i mase objekata i živih bića. Kao superheroj Ant-Man, jedan je od osnivača Avengersa. Steve Lang u priču dolazi nešto kasnije kao dobronamjerni lopov koji krade odijelo kako bi pomogao svojoj teško oboljeloj kćeri. Pitanje koje se postavlja je kako Wright planira ukomponirati oba lika u film? Odgovor leži u njegovom intervjuu iz 2006. kada je izjavio da namjerava snimiti film koji će se odvijati u dva različita vremenska razdoblja. Dio radnje bit će smješten u šezdesete godine prošlog stoljeća, kada ćemo imati priliku vidjeti mladog Pyma u akciji, a drugi dio u sadašnjosti, gdje će Lang imati glavnu ulogu.

Brojni fanovi se pitaju gdje je u cijeloj priči Wasp, srce svih Avengera, no još uvijek ne dobivaju zadovoljavajući odgovor. Glasine govore o tome da se traži glavna glumica i da su na listi najpoželjnijih trenutno Rashida Jones i Bryce Dallas Howard, premda je angažman potonje nerealan jer je zaposlena s radom na novom Jurassic Park filmu. Poznato je i to da se Michael Douglas neće pojaviti u nastavku Avengersa, iako je Ultron upravo najveći neuspjeh njegovog lika. Nisam siguran koliko će kvalitetno moći prikazati Pyma kao propalog, patetičnog, jadnog, neuspjelog superheroja koji mlati ženu i u isto vrijeme je Scientist Supreme bez tih bitnih detalja, ali to ostavljam Wrightu na dušu. Valjda nakon deset godina čovjek zna što radi.

Kada je u pitanju ostatak glumačke postave, pojavila se glasina da bi Michael Pena mogao dobiti ulogu jednog od glavnih negativaca. Neslužbeni izvori tvrde da bi trebao glumiti negativca Castilla baziranog na kubanskom vođi Fidelu Castru. U ovoj verziji, film bi trebao početi u šezdesetim godinama, s mladim Pymom kao špijunom koji se bori protiv komunizma. Ako će sve teći po planu, film bi u kinima trebao zaigrati 31. srpnja 2015. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.