Michael Bay producira WWII triler

Piše: Vedrana Vlainić

michael-bay-transformers

Sabotage: A Genius Scientist, His Band of Young Commandos, and the Mission to Kill Hitler’s Super Bomb puni je naslov knjige kojom Neal Bascomb želi ispričati priču o grupici norveških komandosa koji se infiltriraju u nacistički teritorij kako bi sabotirali Hitlerov tajni nuklearni program. Paramount Pictures je uspio otkupiti prava, omiljeni holivudski kralj treš eksplozija Michael Bay producira, a navodno baca oko i na redateljsku poziciju.

Priča zvuči odlično: smještena u 1942., prati briljantnog znanstvenika koji pobjegne od Gestapa kako bi obavijestio savezničke sile da nacisti tajno rade na nuklearnom oružju duboko u bespućima Norveške. Znajući da bi dati Hitleru nuklearnu bombu imalo katastrofalne posljedice, saveznici formiraju tim od devet norveških komandosa koji će se ubaciti u nacistički teritorij s par padobrana, strojnica i nešto eksploziva, i napasti tvrđavu Vermork u kojoj je sjedište nuklearnog projekta.

Priča o norveškim saboterima koji su bili trn u peti nacističkom nuklearnom programu već je uhvaćena na velikom platnu, i to 1965. u filmu naslova The Heroes of Telemark s Kirkom Douglasom.  Nažalost za Baya, pretpostavljam da Hitler na kraju ipak neće detonirati tu super bombu (budući pričamo o povijesnom trileru), ali ne sumnjamo da će dobri stari Michael već naći načina da upotrijebi svoje vješitine ubacivanja eksplozija sa popratnim fliper zvukovima na nepotrebna mjesta. Prema tome, dok Bay snima još jedne Transformere, mi držimo fige da projekt, trenutnog naslova Sabotage, u međuvremenu ipak dopadne nekom drugom u ruke.

Jedan komentar za “Michael Bay producira WWII triler

  • Deckard says:

    Što se tiče eksplozija, bilo je sasvim dovoljno i u to vrijeme, a Hitler nije došao ni blizu da napravi a-bombu, samo je dobio ”tešku vodu”, koju su komadosi potopili, odnosno cisterne. Heroes of Telemark su dobar film, ali ga je vrijeme dosta pregazilo, nije tako fino ostario kao Were Eagles Dare ili Guns of Navarone, pa me nekako veseli ideja da se to opet snimi, čak i s Bayom za kormilom (može čovjek kad hoće, samo mu se neće, što pokazuje Pain & Gain).

Leave a Reply

Your email address will not be published.