Mia Wasikowska umjesto Emme Stone u ‘Crimson Peaku’

Piše: Tena Strahinec

Od uspješne Burtonove Alise u zemlji čudesa sve češće viđamo mladu poljsko-australsku glumicu Miju Wasikowsku u glavnim ulogama (Stoker, Jane Eyre). Ovaj put mijenja u zadnje vrijeme jednako traženu Emmu Stone u nadolazećem hororu Guillerma del Tora pod nazivom Crimson Peak. Wasikowskoj je pripala uloga mlade autorice Edith Cushing, koja otkriva da njen muž ima tajnu. Detalji radnje još nisu poznati. Uz Wasikowsku, još se pojavljuju i Jessica Chastain (The Help, Zero Dark Thirty) i Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek Into Darkness) kao aristokratska braća, a Charlie Hunnam (Studengora, Huligani) igra glavnu ulogu muža. Na scenariju, uz del Tora, rade Matthew Robbins i Lucinda Coxon, a snimanje počinje početkom iduće godine.

Del Toro kaže da je film istovremeno klasičan i moderan te da će „dozvoliti da se igra s konvencijama žanra koji poznaje i voli i da u isto vrijeme sruši stara pravila.“

Wasikowska trenutno radi na Jarmuschevoj vampirskoj horor/drami Only Lovers Left Alive i komediji The Double Richarda Ayoade te brusi glavnu ulogu u biografskom filmu Tracks Johna Currana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.