MGM razvija Ben-Hur reboot

Piše: Deni Zgonjanin

Lav se oporavio! Nakon što su prije nekoliko godina zapali u krizu za koju se činilo da će im biti zadnja, MGM se uspio oporaviti i sa dva izuzetno uspješna projekta, Skyfall i Hobbit, zaradio skoro 2 milijarde dolara. Zahvaljujući tome, kreće u nove epske projekte, a prvi u nizu bi trebao biti reboot Ben-Hura.

Ovaj projekt će biti tek treća filmska adaptacija knjige Lewa Wallacea, Ben-Hur: A Tale of the Christ. Prvu su neki, poput moje bake, mogli gledati 1925. godine (iako sumnjam da jest, netko je morao raditi na polju) u obliku nijemog filma, dok je druga ušla u anale kad se na ekranu pojavio Charlton Heston, 1959. godine.

MGM planira raditi adaptaciju vjernu knjizi, u kojoj bi se trebale odvijati dvije usporedne radnje, jedna o Ben-Huru, druga o Isusu. Scenarij je napisao Keith Clarke, a glavne će uloge nositi Goran Višnjić kao Ben-Hur i Rade Šerbedžija kao Isus. S tim da će Rade svoju ulogu odraditi sa motion capturing tehnologijom kako bi lik Isusa u postprodukciji mogli pomladiti…

Ovo naravno nije istina, iako je prilično zgodna ideja. Još da film režira Vrdoljak, MGM bi sigurno bankrotirao… Zauvijek.

4 komentara za “MGM razvija Ben-Hur reboot

 • Valentino says:

  hahahaha, a nemoj tako, pa nije vrdoljak tak loš, ono kaj hrvatsku kinematografiju (pa tako i njega) koči, je budžet i tehnologija. materijali, a i glumci su nam dost dobri

 • Sven Mikulec says:

  Valentino, namjera mi nije zajebavat se, ali nabroji mi 5-6 naših glumaca koji su dosta dobri.

  Jer veliki, stvarno veliki dio koje sam ja vidio na djelu su toliko teatralni da brzo postanu nepodnošljivi za gledati.

  Recimo, Marija Škaričić mi je dobra. Evo, jedan svjetli primjer. Daj još par preporuka nabaci!

 • Valentino says:

  I meni je Marija dobra, no nebih se baš petljao u te teme, jer sam i ja malo skeptičan oko toga, no kao što rekoh, mislim da je sve u našem načinu snimanja, ne možeš mi reć da jedan naturščik može glumit bolje od ljudi koji su završili škole za to.

 • Deni Zgonjanin says:

  Ovisi puno o glumcu, ali kod nas je moguće, zbog činjenice da su sve do prije nekoliko godina glumci zarađivali za kruh najviše u kazalištima, zbog manjka filmova u kojima bi se praksali, pa je to rezultiralo prilično hmm, teatralnom glumom, koja baš i nije uvjerljiva. Naturščićima je donekle lakše jer nisu ušli u taj kalup koji je Akademija znala gurati, pa se mogu razvijati koristeći onaj princip manje je više…Ponavljam, najviše ovisi o glumcu, školovanom ili neškolovanom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.