MGM ponovo riče

Piše: Deni Zgonjanin

Većina ljudi će se složiti kako je MGM povijesna kompanija za koju bi bila šteta da je propala, ali to naravno nije ovisilo o našim pustim željama. To je ovisilo o novcima naravno. Novcima zbog kojih je prije skoro godinu dana MGM proglasio bankrot te je tada postojala velika mogućnost kako više nećemo slušati lavlju riku prije početka novijih filmova. No odonda se stanje popravilo i MGM je dobio financijsku injekciju od određenih donatora te je opet krenuo u proizvodnju.

Prvi na redu je bio njihov najpoznatiji serijal, o najpopularnijem tajnom agentu na svijetu, Jamesu Bondu koji će uskoro krenuti u pretprodukciju. Jučer je izašao press release o MGM-ovim projektima koji se planiraju u bližoj budućnosti. Tako su na red došli dugo planirani rimejkovi Robocopa i Poltergeista, kao i Mr. Moma i Idolmakera. Uz to će MGM sufinancirati i Hansel & Gretel: Witch Hunters sa Jeremyjem Rennerom i Gemmom Arterton. Treba li ili ne raditi remake Robocopa i Poltergeista je već dugo tema raznih foruma, zato jer mnogi sumnjaju u kvalitetu kojom bi se ti rimejkovi napravili.

Iako sam obožavatelj tih filmova smatram da su rimejkovi unatoč tome što su znak da studiju fali ideja, dobra stvar zato jer u Hollywoodu ipak ima jako talentiranih mladih redatelja koji bi po meni mogli napraviti nešto posebno s tim projektima. Najbolji je primjer Darren Aronofsky kojemu je dugogodišnja želja režirati “modernu” verziju Robocopa. Stoga, samo naprijed MGM!

Leave a Reply

Your email address will not be published.