`Metal Gear Solid´film pronašao redatelja

Piše: Tena Strahinec

The_Phantom_Pain

Čini se da će japanska akcijska videoigra Metal Gear Solid napokon stići na velika platna. Njen kreator Hideo Kojima, na glasu kao jedan od najekscentričnijih u svojoj branši, često je nazivan jednim od najutjecajnijih i najkreativnijih umova u svijetu videoigara.

Sony Pictures planirao je adaptaciju MGS-a već godinama, no zbog razlika u mišljenjima stvari su se tek sad pokrenule. Redatelj koji bi mogao zasjesti na čelo filma je Jordan Vogt-Roberts koji stoji iza prošlogodišnje drame/komedije Kraljevi ljeta (izv. Kings of Summer). Iako Vogt-Roberts ima iskustva s režiranjem već nekoliko godina dosad je radio na nezavisnim filmovima poput Successful Alcoholics s Lizzy Caplan i T.J. Millerom u glavnim ulogama iz 2010. pa se ne čini kao najlogičniji izbor za adaptaciju velike akcijske videoigre.

Glas glavnog lika Snakea je glas Davida Haytera, scenarista Watchmena i X-Mena koji je scenarij za Metal Gear Solid napisao prije par godina, no nakon nedavnog re-casta (Kiefer Sutherland kao glas Snakea) ne zna se hoće li ostati na projektu. MGS ima u sebi toliko animacijskih sekvenci u igri da bi se samo od njih mogao složiti film, no pisanje scenarija ne čini se kao lak posao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.