“Metal Gear Solid” konačno dobiva film

Piše: Sven Mikulec

Dobra vijest za sve fanove kultne igrice Metal Gear Solid.

1998. godine, kao što se mnogi od nas i sjećaju, kad je još Sonyjev Playstation jedinica bio hit, ova je igrica poharala svijet i stekla vojsku fanova koja je do današnjeg dana pokupovala više od 30 milijuna primjeraka igre i njenih nastavaka. Čini se da će zaljubljenici u velikog špijuna po imenu Solid Snake doći na svoje – veliki su izgledi da uskoro Metal Gear Solid stigne i u kinodvorane.

Konami je izašao u javnost s priopćenjem da je projektu ekranizacije, koji je na čekanju već dugo vremena, pristupio i Avi Arad, izraelsko-američki biznismen i glavni šef Marvela. Ovo je očiti signal da fanovi mogu biti optimistični, jer je ovaj čovjek kao producent već stajao iza odlično prihvaćenih filmova iz serijal Spider ManX-Men. Ako se njegovo ime pojavilo u dogovorima, nema nam druge nego zaključiti – the shit just got real.

Tko će glumiti glavnoga lika? Zanimljivo je da je ova objava ugledala svjetlo dana nedugo nakon što je najavljeno kako će Michael Fassbender odigrati centralnu ulogu u još jednoj PC/Playstation uspješnici, Assassin’s Creed. Možemo li konačno dobiti kritički i financijski uspješnu adaptaciju video igre? Možemo li se nadati Prince of Persia ili Resident Evilu, ili ćemo dobiti još jedan Alone in the Dark?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.