Meg Ryan i Tom Hanks ponovno zajedno na filmu

Piše: Sven Mikulec

1

Meg Ryan i Tom Hanks nekako su postali simbolom američkog rom-coma devedesetih godina prošloga stoljeća, a  vijest da će ponovno raditi zajedno malo je zatitrala onu nostalgičnu žicu čak i u meni, koji zbilja nisam osobiti fan ovoga žanra. Doduše, nakon Joe Versus the Vulcano, Sleepless in Seattle i You’ve Got Mail, četvrti Ryan-Hanks film neće biti romantična komedija.

Prvi dugometražni redateljski projekt 52-godišnje Ryanice bit će Ithaca, adaptacija romana Williama Saroyana iz 1943. godine pod nazivom The Human Comedy. Priča će pratiti 14-godišnjeg kalifornijskog dostavljača novina Homera koji postaje glavni frajer u kući nakon što mu otac umre, a stariji brat ode u (Drugi svjetski) rat. Film vrvi od referenci na klasični grčki ep, pa se tako i mlađi brat našega junaka zove Odisej. U svakom slučaju, priča zvuči prilično zanimljivo.

Dobra je vijest što će se scenarijem pozabaviti Erik Jendresen, kojeg pamtimo po radu na Združenoj braći, a film će producirati Hanks i njegova tvrtka Playtone. Sam glumac, pak, odigrat će jednu cameo ulogu, vjerojatno Homerova oca. Ne radi se, dakle, o novoj velikoj ljubavnoj priči Hanksa i Ryanice, ali do idućeg Seattlea, poslužit će i ovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.