McAfeejev život – uskoro na filmu

Piše: Jelena Androić

Hollywood na veliko platno donosi bizarnu priču o tehnologijskom pioniru Johnu McAfeeu, poznatijem po antivirusnom programu koji nosi njegovo ime, a koji je pobjegao iz svog luksuznog doma u Belizeu nakon što je njegov susjed pronađen ubijen.

 Warner Brothers su naime kupili prava na članak iz magazina Wired koji je dokumentirao neobičnu priču stručnjaka za antiviruse. McAfee (67) je živio kao bezbrižni umirovljenik na otoku Ambergris Caye u maloj srednjoameričkoj državi kada ga je lokalna policija zatražila da posvjedoči u slučaju ubojstva njegovog susjeda Gregoryja Faulla, građevinara s Floride koji je ubijen vatrenim oružjem.

McAfee se nakon policijskog ispitivanja dao u bijeg, tvrdeći u nizu postova na svom blogu da ga je policija pokušala ubiti nakon što im je odbio platiti 2 milijuna dolara mita. Nakon niza bizarnih incidenata – tvrdilo se da je u jednom navratu glumio srčani udar – na koncu ga je policija iz Gvatemale deportirala u SAD jer se ustvrdilo da je u toj zemlji boravio ilegalno. Prije nego li je prošlog mjeseca iz Gvatemale deportiran za Miami, novinarima je McAfee rekao: “Sretan sam što idem kući. Bježao sam kroz džungle, i rijeke, i oceane, i mislim da se sad moram malo odmoriti. A bio sam i u zatvoru 7 dana.”

McAfee je u početku u bijegu bio sa svojom 20-godišnjom djevojkom Samanthom, pa ova “radnja” ima i ljubavni zaplet, odnosno baš sve elemente za pravu holivudsku “istinitu priču”. Tako će režiju i scenarij preuzeti John Requa i Glenn Ficarra, poznati po, također, “istinitoj priči” “I Love You Phillip Morris”.

McAfee koji je nedavno u svom blogu optužio vlasti Belizea da osposobljavaju teroriste libanonskog Hezbollah, sada navodno živi u Portlandu, u Oregonu, te surađuje s umjetnikom Chadom Essleyjem na grafičkoj noveli o svom životu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.