Max Landis napisat će scenarij za Sonijev film o fascinantnom Houdiniju

Piše: Ana Kundid

Max-Landis

Prije otprilike 100 godina američki iluzionist i mađioničar mađarskog porijekla, Harry Houdini, bio je na vrhuncu karijere rutinski izvodeći svoje najpopularnije trikove oslobađanja iz nemogućih situacija poput zatvorenih spremnika ispunjenih vodom. Houdini i dan danas ne prestaje intrigirati svjetsku javnost, pa je trenutno na planu čak treći film o životu najpopularnijeg iluzionista u povijesti.

Radi se o Sonijevoj verziji koja bi trebala sadržavati i primjese iz života pisca bizarnih fantastičnih hororaca H.P.Lovecrafta. Naime, Houdini i Lovecraft, obojica osebujnog životnog stila, kolabrirali su 1924. na projektu – pisanju kraće priče Under the Pyramids, koja je,navodno, bazirana na istinitom događaju gdje se iluzionist,okružen jezivim mumijama,našao u zamci egipatske piramide.Prema najnovijim vijestima,scenarij za film Houdini napisat će Max Landis (Chronicle).Nema informacija o readatelju,no prema nekim navodima,Max Landis je zaisigurno dobar početak i najava za budući film. Landis trenutno radi na projektu Frankenstein, a njegovo ime veže se i uz Good Time Gang, American Ultra te Me Him Her.

Kao što je već i spomenuto,ovo je treći film koji prati Houdinijevu životnu priču i na sreću,tri projekta planiraju tri različita pristupa. U skladu s time, History Channel sprema projekt nalik autobiografiji, dok će Summit Entertainment prikazati akcijsku izvedenicu koja Houdinija prikazuje kao špijuna nadarenog genijalnim moćima Sherlocka Holmesa i spiritualizmom Indiane Jonesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.