Matthew Vaughn producira `Superiora´

Piše: Tena Strahinec

mark-millar-s-superior

20th Century Fox dobio je prava na adaptaciju Superiora, strip Marka Millara iz 2010. godine. Kao producent zaposlen je Matthew Vaughn s kojim je Millar surađivao na Kick-Assu, kao i njegovom nastavku, te na The Secret Service, akcijskom trileru koji stiže 24. listopada.

Priča Superiora je o 12-godišnjem dječaku imenom Simon Pooni koji je imao puno prijatelja u školi i obećavajuću košarkašku karijeru, no sada boluje od multiple skleroze i bježi od stvarnosti u svijet filmova i stripova. U tom svijetu pronalazi svog superheroja kojeg idolizira – Superiora. Jednog dana se kraj njegovog kreveta pojavi izvanzemaljski majmun Ormon koji ga uvjeri da je upravo on, od svih ljudi na Zemlji, odabran i može zaželjeti jednu želju koju će mu on ostvariti. Simon zaželi biti transformiran u Superiora, što mu Ormon i ostvari. No, nakon tjedan dana uživanja u svom novom tijelu Simon ubrzo shvaća da je Ormon ustvari demon koji zauzvrat traži njegovu dušu i daje mu 24 sata da odluči hoće li se vratiti u svoje normalno tijelo ili ostati superheroj.

Superior je također povezan uz par zanimljivosti. U travnju 2011. Millar i suradnici srušili su dva Guinnessova rekorda: najbrži strip ikad proizveden i najveći broj tvoraca koji su radili na istom stripu. Izdanje stripa Superior World Record Special je bilo gotovo u manje od 12 sati i prodano u ograničenih 10 000 primjeraka, a svu zaradu dobili su klinci u škotskoj bolnici Yorkhill. Druga zanimljivost je da se u Kick-Assu 2 tijekom flashbacka u Daveovo djetinjstvo na zidu u njegovoj sobi može vidjeti poster Superiora.

Priča zvuči kao rip-off Shazam!-a, DC-jevog stripa o mladom dječaku koji se izgovarajući magičnu riječ Shazam! nađe u tijelu odraslog superjunaka. No, ponavljajuća karakteristika današnjeg načina stvaranja i pisanja stripova je upravo da se „posudi“ neki poznati tip karaktera i stvori malo drugačiju priču tako da Shazam/Superior situacija nije ništa neuobičajeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.