Matt Damon u pregovorima za `The Great Wall´

Piše: tonymelo

66ème Festival de Venise (Mostra)

Matt Damon pregovara oko preuzimanja glavne uloge u filmu The Great Wall kojega će režirati Zhang Yimou poznat po radu na Heroju (Hero). Radnja filma istražit će misterij izgradnje Kineskog zida, iako nam nije previše jasno što je to točno mistično u izgradnji zida koji je trebao zaustaviti napredovanje mongolske horde.

The Great Wall ima prilično burnu prošlost. U razvoju se nalazi već dugi niz godina, a izvorno ga je trebao režirati Ed Zwick (Glory), dok su glavne uloge trebali preuzeti Henry Cavill i Benjamin Walker. Cavill je u međuvremenu postao Superman, a Zwick je odustao kako bi se mogao posvetiti radu na biografskoj drami Pawn Sacrifice.

Flowers of War trebao je biti prva suradnja između Damona i Yimoua, ali kao što znamo, uloga je završila kod Christiana Balea. Najveći problem ostvarivanju suradnje leži u Damonovom pretrpanom rasporedu, kao i činjenici da je Tony Gilroy napisao posljednju verziju scenarija. Trenutno radi na tri velika projekta – The Martian, Manchester-by-the-Sea i petom nastavku Bournea, a gospodina Gilroyja ne podnosi još iz razdoblja kada su surađivali na drugom Bourneu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.