Marvel uzvraća udarac

Piše: tonymelo

Marvel Studios Fan Event

Marvel je održao specijalnu novinarsku konferenciju u losanđeleskom El Capitan kazalištu na kojoj su otkrivene brojne nove informacije koje će razveseliti svakog fana sve popularnijeg superherojskog žanra. Krenimo, dakle, redom.

Chadwick Boseman, najpoznatiji po svojem radu na sportskoj drami 42 i biografskom filmu o usponu Jamesa Browna Get on Up, glumit će princa Wakande, heroja poznatijeg pod imenom Black Panther. Lik će se publici po prvi put predstaviti u trećem nastavku Kapetana Amerike, a vlastiti film dobit će 2017. godine. Prvi konceptualni crtež T’Challe u odjelu možete pogledati ispod.

3 (1)

Druga vijest koja će razveseliti sve fanove jest potvrda snimanja prvog Marvelovog filma (DC će prije izbaciti Wonder Woman) sa ženskim superherojem u glavnoj ulozi. Bilo je i vrijeme. Radi se o još jednom kapetanu, točnije kapetanici – Captain Marvel. Premda su mnogi superheroji nosili to ime, potvrđeno je da se radi o Carol Danvers, ženi koja posjeduje ljudsku DNA i gene vanzemaljske rase Kree.

Dvadeseti po redu film iz Marvelove kuhinje upoznat će nas, kako je rečeno na konferenciji, ne s jednim, dva, tri, četiri ili pet novih heroja, već s nekoliko desetaka njih. Radi se naravno o Inhumans franšizi koja će se fokusirati na kraljevsku obitelj bića s posebnim moćima, kojom vlada uvijek tihi kralj Black Bolt, čiji moćni glas može sravniti cijeli grad sa zemljom. Mladi članovi Inhuman obitelji svoje moći dobivaju prolaskom kroz mutirajuću maglu poznatu kao Terrigen Mists.

Potvrđene su i glasine koje vezane uz treći nastavak Avengersa. Avengers: Infinity War bit će podijeljen na dva dijela. Prvi film u kinima će zaigrati 2018., a drugi 2019. godine. Josh Brolin glumit će glavnog negativca Thanosa, a u videu prikazanom na konferenciji mogli smo ga vidjeti s Infinity Gauntlet na ruci. Za one koji nisu upućeni, to je artefakt koji nositelju omogućuje totalnu kontrolu nad vremenom, prostorom i svim živim bićima.

Osim toga, službeno je potvrđeno da 2016. dolazi Doctor Strange, 2017. možemo se veseliti nastavku Čuvara Galaksije, kao i novom Thoru čiji puni naziv glasi Thor: Ragnarok. Kevin Feige pozvao je sve da posebnu pozornost obrate na riječi ragnarok koja označava kraj svega. Vijest koja je posebno razveselila okupljene je kako se osim Chrisa Hemswortha ponovno vraća i Tom Hiddleston u ulozi Lokija.

Igrajući se sa živcima i pokušavajući naštetiti duševnom stanju svojih fanova, na samom početku spektakla, objavljeno je kako će se treći Captain America zvati Captain America: Serpent Society. Na svu sreću, sve je to bila samo bolesna šala Feigea koji je na samom kraju otkrio kako se još uvijek premišlja oko naslova, te da bi možda prikladniji bio Captain America: Civil War. U tom trenutku na scenu su u boksačkom stavu izašli Robert Downey Jr i Chris Evans.

Marvel Studios Fan Event

Dakle, da rekapituliramo, raspored je sljedeći:

Captain America: Civil War –      6. svibanj 2016.

Doctor Strange –                             4. studeni 2016.

Guardians of The Galaxy 2 –      5. svibanj 2017.

Thor: Ragnarok –                            28. srpanj 2017.

Black Panther –                              3. studeni 2017.

Avengers: Infinity War Part 1 – 4. svibanj 2018.

Captain Marvel –                             6. srpanj 2018.

Inhumans –                                   2. studeni 2018.

Avengers: Infinity War Part 2 – 3. svibanj 2019

Marvel Studios Fan Event

Leave a Reply

Your email address will not be published.