Marvel traži redatelja i protagonista za fim `Doctor Strange´

Piše: tonymelo

mads_mikkelsen

The Avengers: Ago of Ultron, koji u kina dolazi 2015. godine, označit će kraj druge faze Marvelova filmskog univerzuma. O filmu koji će započeti treću fazu, zna se manje-više sve. To je Ant-Man pod redateljskom palicom Egarda Wrighta, koji će u kinima zaigrati kasnije te godine. Ono što još uvijek nije sto posto sigurno jest koji će lik preuzeti centralnu ulogu koju je u prve dvije faze imao Iron Man. Marvel je već rezervirao tri datuma u 2016. i 2017. godini za svoje filmova, a nakon brojnih intervjua s predsjednikom Marvelova studija Kevinom Feigeom, sve je izglednije da će upravo Doctor Strange biti središnja karika treće faze. Tko će režirati film i tko bi mogao preuzeti ulogu Strangea pročitajte u nastavku.

Heat Vision izvještava da su trenutno četiri redatelja ušla u uži krug izbora te da će se u bližoj budućnosti sastati s ljudima iz Marvela kako bi raspravili svoju viziju filma. Kandidatisu za redateljsku stolicu Mark Andrews, Jonathan Levine, Nikolaj Arcel i Dean Israelite. Što se tiče scenarija, glavni su kandidati scenaristi filmova Kunf-Fu Panda Jon Aibel i Glenn Berger. Marvel zahtjeva blisku suradnju između redatelja i scenarista te se javljaju spekulacije da bi studio preferirao, ako je to moguće, da netko od navedenih redatelja istovremeno bude i scenarist. Andrews je najpoznatiji po svojem radu u Pixaru. Radio je na projektima poput The Incredibles i Cars, a redateljsku palicu prvi put je preuzeo na snimanju animiranog filma Brave. Osim animiranih filmova, radio je i na filmu John Carter, na kojemu je osim što je napisao scenarij, bio i pomoćni redatelj. S druge strane. Levine je poznat po svojim dramedijama poput The Wackness i 50/50 te po horor komediji Warm Bodies. Od četvorice navedenih kandidata, Arcel se čini najiskusnijim. Samostalno je snimio nekoliko filmova od kojih se najviše ističe A Royal Affair iz 2012. godine, koji je dobio nominaciju za najbolji strani film. Trenutno radi na adaptaciji poznatog stripa Fables. Nasuprot njemu, Israelite tek započinje svoju karijeru. Njegov prvi projekt Welcome to Yesterday, film o putovanju kroz vrijeme, tek dolazi u kina.

Na pitanje tko će glumiti Doctora Strangea još uvijek nema konačnog odgovora. Postojala su nagađanja da bi Johnny Depp mogao preuzeti tu ulogu, ali je sada u igru ušao i jedan drugi, trenutno vrlo popularan glumac. Radi se o Madsu Mikkelsenu, čovjeku koji je bio prvi Marvelov izbor za ulogu Malekitha u drugome Thoru. Nažalost, nije mogao uskladiti raspored snimanja Hannibala s onim koji je bio potreban za Thora pa je morao odustati od uloge. Sada nam se to ne čini tako lošim izborom, pogotovo ako pristane glumiti najmoćnijeg čarobnjaka Marvelova univerzuma.

Za one koji nisu upoznati s Doctorom Strangeom, možemo ukratko reći da se radi o arogantnom, bahatom i pohlepnom, ali iznimno sposobnom neurokirurgu koji doživi automobilističku nesreću koja mu uništi živce u rukama, ostavljajući ga nesposobnim da ikada više operira. U želji da pronađe lijek, nakon godina potrage za konvencionalnim rješenjima, polako gubi nadu i okreće se mističnome i nadnaravnome. Otputuje na Himalaju kako bi došao u kontakt s čovjekom imena The Ancient One, koji mu isprva odbija pomoći, ali ga nakon nekog vremena nauči mističnim vještinama i pretvori u sljedećeg vrhovnog čarobnjaka, glavnog zaštitnika zemlje od svih magičnih problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.