Marvel sabotira Fox i njihov reboot ‘Fantastične četvorke’

Piše: tonymelo

1

Teorije zavjere oduvijek su fascinirale ljude. Donedavno je HAARP punio novinske stupce i zabavljao naše istočne susjede, ali vrijeme je da se uozbiljimo i počnemo pričati o istinskoj zavjeri koja nam dolazi iz svijeta filma. FAK-ov špijunsko-obavještajni aparat otkrio je da Marvel aktivno pokušava sabotirati reboot Fantastične Četvorke.

Zlobni jezici rekli bi da je najveću sabotažu napravio redatelj sam, neprikladnim izborom glumaca, ali mi nismo jedni od tih, jer smo pogledali Trankov ogorčeno alkoholizirani monolog The Death and Return of Superman pa mislimo da zna što radi. No, pustimo sada crnog Johnnyja Storma i vratimo se na zavjeru. Ukoliko niste upoznati, Marvel ne posjeduje prava na filmove u kojima se pojavljuju Spider-Man, X-Men i Fantastična Četvorka. Čovjek pauk u rukama je Sonyja, dok su X-Men i Fantastična Četvorka u vlasništvu studija 20th Century Fox.

Problem leži u tome što Isaac Perlmutter, izvršni direktor tvrtke Marvel Comics i najveći pojedinačni dioničar Disneyja, nema namjeru besplatno reklamirati tuđi film. Zbog toga će stripovi o Fantastičnoj Četvorci najvjerojatnije uskoro prestati izlaziti. Premda je prodaja FF stripova u konstantnom padu, čini se lošim poslovnim potezom prestati izdavati strip čija bi prodaja mogla porasti ako film bude uspješan. Kao objašnjenje navodi se argument kako je ovo u potpunosti emocionalna, a ne poslovna odluka jednog čovjeka. Perlmutter je već prije odgovarao ljude u Marvelu od kreiranja inovativnih likova vezanih uz X-Men franšizu jer bi ih Fox istog trenutka besplatno mogao koristiti.

Kao dokaz navedenoga spominje se slika objavljena za 75 godina postojanja Marvela:

1

Kao što možete vidjeti, na slici nema nikoga iz Fantastične Četvorke ili X-Man franšize. S druge strane, tu su Guardians of Galaxy, Avengersi, Ant-Man i Black Bolt iz Inhuman franšize koja će najvjerojatnije dobiti svoj film. Pretpostavlja se da je Spider-Man tu zato što je među najprodavanijim stripovima. Ipak, ako je zavjera istinita postavlja se pitanje zašto na slici nema ni Daredevila, ni Lukea Cagea, ni Jessice Jones, koji sigurno dobivaju seriju, te gdje je Doctor Strange koji bi trebao biti središnji lik treće faze Marvelovih filmova?

Što vi mislite hoće li Fantastična Četvorka prestati izlaziti, te je li govnarski od Perlmuttera što radi na štetu fanova stripa samo zato jer je netko u prošlosti donio glupu odluku i odlučio prodati popularne likove drugim studijima?

Jedan komentar za “Marvel sabotira Fox i njihov reboot ‘Fantastične četvorke’

Leave a Reply

Your email address will not be published.