Marvel donosi serije u suradnji sa Netflixom

Piše: Tena Strahinec

ironfist-lukecage

Evo jedne vijesti koja nas je iznenadila i potaknula na rasprave: Disney je objavio da stiže „nekoliko originalnih serija live-action pustolovina četiri Marvelova najpoznatija lika“. Marvel će, u suradnji s Netflixom, snimiti i prikazati četiri serije u kojima će glavne uloge imati Daredevil, Iron Fist, Luke Cage i Jessica Jones. Ali to nije sve – ova četvorka ujedinit će se u mini-seriji The Defenders, što nije čudno s obzirom da su njihovi likovi međusobno povezani. Spoiler za sve koji ništa ne žele znati o njima do serija – prestanite čitati… Sad.

Dakle, Luke Cage i Jessica Jones su vjenčani i imaju dijete, Cage i Daredevil su prijatelji, a Jessica Jones je Daredevilov zaštitar kad nije u kostimu. Matt Murdock (Daredevil) oslijepi od radioaktivne tvari koja mu ojača sva ostala osjetila, Jessica Jones je detektivka s nadnaravnom snagom (i, simpatično, bila je zaljubljena u Petera Parkera u srednjoj), Luke Cage također posjeduje nadnaravnu snagu i teško probojnu kožu, a Iron Fist može svoju energiju usmjeriti na jačanje svojih refleksa, snage, brzine, izdržljivosti i osjetila, kao i borilačkih vještina.

Daredevil stiže prvi 2015. u svojoj seriji, a zatim (vjerojatno ovim redoslijedom) dolaze Jessica Jones, Iron Fist i Luke Cage. Netflix će omogućiti maratonsko gledanje epizoda jedne za drugom pa će gledatelji biti spašeni vječite dvojbe između a) čekati cijelu sezonu pa pogledati sve epizode u komadu ili b) gledati epizode kako stižu. Očekuje se 13 epizoda po sezoni svake od navedenih serija. S dva filma godišnje i serijama Marvelov svemir postaje sve gušći – koji će biti njihov sljedeći korak?

Jedan komentar za “Marvel donosi serije u suradnji sa Netflixom

  • tonymelo says:

    Vidim da je netko čitao New Avengerse. :)

    Iskreno se veselim ovim serijama, ali se bojim da bi sve to moglo rezultirati jednim velikim debaklom. Ona strahota od Agents of S.H.I.E.L.D. me sad tjera da pušem i na hladno. Bilo je vrijeme da jedan od najboljih Marvelovih likova, Luke Cage dobije svoju seriju. Samo se nadam da će se pojavljivati jedni drugima u seriji jer inače to nema smisla. Jedino mi je žao što neće biti Spidermana, Dr. Strangea i ostatka ekipe. Upravo je banter između Cagea i Spidermana jedan od razloga zašto su stripovi toliko dobri.

    Nadam se da su naučili iz S.H.I.E.L.D.-a koliko je bitno da naprave dobar kasting glumaca. I čudi me da su se odlučili za The Defenderse, a ne za Heroes for Hire. Koliko znam Dr. Strange je osnivač Defendersa, a tu ga se nigdje ne spominje. Možda njega planiraju lagano tu uvest, pa da onda preuzme i cijelu Fazu 3 s filmovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.