Martin Scorsese represents – Silence i The Irishman

Piše: Deni Zgonjanin

Nakon petnaest godina ‘in developmenta’ i sudske tužbe, Marty se odlučio ozbiljnije prihvatiti projekta adaptacije romana japanskog autora Shusaku Endoa, Silence. Priča prati grupu isusovaca u 17. stoljeću koja je poslana u Japan kako bi istražila mučenja Kršćana od strane državnog vladara. Priča ima i djelić samoga Scorsesea u sebi, budući da prije nego je postao redatelj, htio i sam postati član reda isusovaca.

Navodno da je ovaj filmski genije već počeo sa audicijama i planira započeti sa produkcijom u sredini 2014., nakon premijere njegove financijske drame sa Leonardom DiCapriom, The Wolf of Wall Street. Fanove (a isto tako i one koji su željni novog Scorseseovog pothvata) će također razveseliti vijest da Silence nije jedini projekt kojeg Scorsese trenutno razvija.

Mafijaška drama The Irishman, u kojem se ponovo udružio sa De Nirom, krenula je prvim koracima, iako još „u developmentu“, kao i Silence. Ponovo se radi o adaptaciji romana, ali ovaj put se radi o američkom autoru Charlesu Brandtu i njegovom djelu – I Heard You Paint Houses. Uz De Nira, nastupit će poznate „mafijačke face“ – Joe Pesci i Al Pacino, koji vrijedno iščitavaju scenarij Stevena Zailliana, ali i dalje pred ugašenim kamerama. Paramount je predbilježen za produciranje projekta, ali to će se objelodaniti tek u drugoj polovici 2015., kada se završi Silence. Bez obzira na količinu vremena koju ćemo provesti isčekivajući njegova nova djela, Scorsese nam je dokazao da nas sa svojih 70 godina i dalje može zaintrigirati na duge staze.

 

Vijest napisala: Terezija Bjelajac

Leave a Reply

Your email address will not be published.