`Marseille´ na Netflixu

Piše: tonymelo

Dan-Franck1

Sjedinjene Američke Države više nisu dovoljne kako bi utažile Netflixovu glad za dobrim serijama. Svoju potragu za novim sadržajem proširio je preko oceana, ili ako ćemo biti precizniji, na Francusku. Marseille, serija o francuskoj visokoj politici smještena u istoimeni grad, u cijelosti snimana u Francuskoj, krenut će s emitiranjem krajem 2015. godine.

Kroz osam epizoda pratit ćemo priču Roberta Taroa, gradonačelnika koji se na funkciji prvog čovjeka tog lučkog grada nalazi već dvadeset i pet godina. Na nadolazećim izborima morat će se sukobiti s čovjekom kojeg je izabrao za svojeg nasljednika, ambicioznim mladićem koji Marseille vidi samo kao prvi korak u svojoj karijeri. Bit će to priča o moći, korupciji, osveti i iskupljenju na francuski način.

Seriju je kreirao Dan Franck, scenarist romantične drame La Separation i jedan od scenarista miniserije Carlos the Jackal koja je 2011. godine nagrađena Zlatnim globusom. U intervjuu je izjavio kako se iznimno veseli snimanju serije za tako brojnu publiku, te kako će mu sloboda koju pruža Netflix omogućiti da bez ustručavanja pomakne postojeće granice i uvjerljivo prikaže svu licemjernost političara. Trebala bi to biti francuska verzija popularne serije House of Cards. Držimo fige i nadamo se kako će ispuniti obećano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.