Mark Wahlberg kao opaki marinac

Piše: Deni Zgonjanin

Mark Wahlberg je pristao na glavnu ulogu u filmu Lone Survivor, adaptaciji autobiografije američkog marinca Marcusa Luttrella, koju redatelj Peter Berg planira snimiti krajem ljeta. Berg je, da bi isposlovao budžet za ovu priču koju je žarko želio ispričati široj javnosti, pristao režirati akcijski spektakl Battleship, koji izlazi u petom mjesecu ove godine.

Radnja filma će se vrtiti oko propale misije četvero vojnika, koji su dobili zadatak da uhvate ili ubiju poznatog terorista, no to nisu uspjeli izvršiti zato jer su upali u zasjedu, iz koje je živ izašao jedino Luttrell. On je naime proglašen mrtvim od strane Talibana nakon eksplozije koja ga je odbacila u nekakvu šilju ili rupetinu, odakle je uspio pobjeći pužući i nastavio putovati Afganistanskim planinama tako ozlijeđen čak 4 dana. Na koncu su ga spasili neki seljaci i sakrili od vojnika koji su naposljetku ipak krenuli tražiti.

Osim Wahlberga, u filmu ćemo gledati i sve popularnijeg Taylora Kitscha (John Carter, Battleship) i Bena Fostera (The Mechanic, Pandorum), kao marince koji su izgubili život u zasjedi. Uloga trećeg još nije dodijeljena, no i to ćemo brzo saznati pošto se ovaj film polagano pretvara u jedan od najiščekivanijih naslova 2013. godine…

Leave a Reply

Your email address will not be published.