Mark Romanek režira prequel `The Shininga´

Piše: Tena Strahinec

The-Shining-Overlook-Hotel

Američki redatelj Mark Romanek režirat će prequel svima dobro znanog horora Isijavanje (izv. The Shining) pod naslovom Overlook Hotel. Film će biti snimljen prema predgovoru Stephena Kinga u knjizi ‘Isijavanje’ koji je prije objavljivanja knjige, 1977. godine, ipak izbačen. Overlook Hotel dat će prikaz priče iz perspektive njegova prvog vlasnika Boba T. Watsona koji je, istražujući planine u Coloradu, tamo odlučio izgraditi odmorište za svoju obitelj koje je ujedno i najveće u SAD-u.

Prva verzija scenarija je gotova, a napisao ju je Glen Mazzara. Za one koji ne znaju, Isijavanje je film o piscu koji je odveo svoju obitelj u izolirani hotel za vrijeme zime. On s vremenom poludi, dok njihov sin Danny ima vizije prošlosti i budućnosti vezane uz hotel. U glavnoj ulozi pisca bio je sjajni Jack Nicholson, kojem je to jedna od najzapamćenijih uloga ikad, dok je redatelj i scenarist bio Stanley Kubrick.

Romanek je radio na filmu Boston Strangler s Caseyjem Affleckom u glavnoj ulozi, no izgleda da je odustao tako da bi upravo Overlook Hotel mogao biti njegov sljedeći filmski projekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.