Mark Millar komentira X-Men crossover

Piše: tonymelo

X-Men publicity photo

Od prošlog rujna poznati pisac stripova Mark Millar radi kao konzultant za Twentieth Century Fox kako bi pripomogao u razvoju plana koji bi trebao oblikovati budućnost filmova iz Marvelove franšize s ciljem što kvalitetnijeg iskorištavanja licence i likova koje studio posjeduje. Jedan od njegovih zadataka je i pronalazak talenata koji su sposobni uspješno provesti taj plan te je na račun toga u nedavnome intervjuu za SFX pohvalio odabir Josha Tranka kao redatelja reboota Fantastične četvorke. No ipak, odgovor na jedno novinarsko pitanje u potpunosti je zasjenio ostatak intervjua i zaokupio pažnju javnosti.

Kada je upitan hoće li se radnja X-Mena i Fantastične četvorke odvijati u istome univerzumu, odgovorio je potvrdno. Kazao je kako smatra da bi se neki likovi definitivno trebali pojaviti jedni drugima u filmu i kako je pojavljivanje Nicka Furyja u Iron Manu bio iznimno „kul“ potez. Nakon što se vijest proširila filmskim portalima, Millar je na svojem Twitteru objavio dvije poruke u kojima opovrgava crossover između filmova. Napomenu je da će se radnja odvijati u istome univerzumu, ali da u pitanju nije crossover. Unatoč njegovim porukama, mnogi smatraju da se s obzirom na prvu izjavu može zaključiti da postoje planovi u kojima bi nešto takvo bilo moguće.

Sljedeći film iz Foxove radionice koji nam dolazi je X-Men: Days of Future Past, koji će u kinima zaigrati u svibnju iduće godine, a zatim je na redu reboot Fantastične četvorke. Možete vidjeti dvije nove slike sa seta X-Mena, koji su upravo završili sa snimanjem. Hugh Jackman izgleda opako kao i uvijek, a ni svodnik McAvoy nije za bacit.

Za one koji nisu u toku, možemo reći da radnja X-Men: Days Of Future Past prati priču poznatih nam mutanata koje smo imali priliku gledati u prva tri filma, no koji ovoga puta dolaze iz mračnog alternativnog univerzuma u kojemu su mutanti ili zarobljeni, ili poubijani, od strane Bolivara Traska (Peter Dinklage) i njegovih ogromnih Sentinel robota. Kako bi spriječili da se ta užasna budućnost ostvari, Profesor X i Magneto pošalju Logana u prošlost s ciljem da spriječi nadolazeću propast mutanata.

X-Men artifacts

Leave a Reply

Your email address will not be published.