Marasovićev ‘Vis-A-Vis’ kreće u nezavisnu kino distribuciju

Piše: Sven Mikulec

7

Kritički iznimno hvaljeni film Vis-A-Vis mladog redatelja Nevija Marasovića od danas će zaigrati u nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

Nakon jučerašnje kinopremijere u Art-kinu Croatia u Rijeci, film će od danas imati prilike vidjeti gledatelji u Osijeku, Dubrovniku, Samoboru i Daruvaru, od sutra će biti prikazivan u Splitu, Rijeci, Koprivnici i Novskoj, a 13. ožujka kreću projekcije u Zagrebu, Poreču, Puli, Vodicama i Labinu. Film će nakon toga biti dostupan i u Gospiću, Vinkovcima, Korčuli, Kutini i Rovinju, a početkom travnja i Velikoj Gorici te Čakovcu.

Vis-A-Vis je premijeru doživio prošlo ljeto na pulskom festivalu, gdje je osvojio Nagradu žirija mladih filmofila za najbolji film. Nakon toga je postao i prvi hrvatski film koji se okitio Posebnim priznanjem na ZFF-u, a ponajveći kompliment Marasović i ekipa dobili su kad je glavni urednik filmskog portala Cineuropa, Domenico La Porta, Vis-A-Vis uvrstio među najboljih pet europskih filmova 2013. godine.

Glavne uloge u filmu tumače Janko Popović Volarić, Rakan Rushaidat, Krešimir Mikić i Daria Lorenzi Flatz, a zanimljivo je da glazbu potpisuje američki skladatelj Andrew Bird.

8

Jedan komentar za “Marasovićev ‘Vis-A-Vis’ kreće u nezavisnu kino distribuciju

Leave a Reply

Your email address will not be published.