Mali div

Piše: Katarina Tokić

Ako još niste čuli za film “Mali div” ne brinite se ništa, ne samo da ćete čuti za njega nego ćete ga uskoro moći i pogledati.

Prvi dugometražni zadarski film će biti prikazana na proljeće ove godine, a poseban značaj je u tome što je film radila isključivo zadarska ekipa sastavljena i od profesionalaca, ali većinom od filmskih amatera. Film najavljuju kao autohtoni zadarski proizvod.

Priča o filmu kreće od scenarista Branimira Čakića i redatelja Igora Goića, dvojca koji je već poznat zadarskoj kreativnoj sceni. Radnja filma smještena je u sedamdesete godine prošlog stoljeća, prati oca koji u svom mjestu slovi kao “ridikul”. Sa kćeri ima blizak odnos, a kad ona teško oboli on će pokušati sve napraviti da joj pomogne.

Glavnu ulogu u filmu tumači Enio Meštrović, a ostale uloge dodijeljene su Paoli Slavici, Sanji Zalović, Žani Bumber, Draganu Veseliću, Juri Arasu, Valteru Šaroviću i Josipu Mihatovu.

Glazbu za film su skladali Nikola Špralja i Branimir Čakić, a autori filma su već najavili da su tom segmentu filma posvetili veliku pozornost.

Film je sniman tokom 2012. godine na brojnim lokacijama u Zadru, na Pagu, Plitvicama, Velebitu i u maslinicima pored Zadra. Preko 300 statista se uključilo u snimanje scene na Kalelargi.

Najavljeno je da sva zarada od filma ide u humanitarne svrhe.

U Zadru je nedavno predstavljen dokumentarni film Josipa Milina i Natalije Bukvić koji nam pokazuje kako je nastao film “Mali div”, možete ga pogledati na YouTubeu. Obratite pozornost i na trailer filma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.