Madonna zaslužuje Oscara?

Piše: Filip Jakovljević

Filmski mogul Harvey Weinstein ima velika očekivanja za Madonnin redateljski prvijenac „W.E.“, nakon što je objavljeno da će film biti u kinima na vrijeme da uđe u borbu za Oscara.

Debitantski dramski film pop zvijezde su kronike ljubavne veze britanskog kralja Edwarda VIII. i američke udovice Wallis Simpson, koja ga je prisilila da se odrekne trona i prepusti ga svome bratu Georgu VI. Glavne uloge su pripale Jamesu D’Arcyju i Andrei Risebourough.

Weinstein je toliko oduševljen projektom, da je odlučio kako će film izaći u prosincu ove godine, a to je vrijeme u kojem holivudski studiji nude svoje najbolje projekte, ususret dodjeli Oscara.

„Madonna u W.E. savršeno spaja prošlost i sadašnjost. To je vrlo pametan film i zadivljujuće debitantsko redateljsko ostvarenje. Vrlo uzbuđen zbog ovog filma i želio sam mu dati upadljiv datum izlaska.“, kaže Weinstein.

Zanimljivo je da je Weinstein stoji i iza prošlogodišnjeg dobitnika Oscara za najbolji film i najboljeg glavnog glumca – „The King’s Speech“, koji govori o dolasku kralja Georga VI. na vlast, a u kojem se kao sporedna tema javlja i glavna tema Madoninnog „W.E.“. „The King’s Speech “ je također izašao krajem prošle godine kako bi imao što bolje bolje šanse u dobivanju zlatnog kipića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.