Louis C. K. se obrušio na ‘Gravitaciju’ i ‘All Is Lost’

Piše: Jure Maleš

1

Dok učenjaci, kritičari i svakojaki prognostičari pokušavaju predvidjeti tko će odnijeti zlatni kipić na ovogodišnjim Oscarima, američki stand-up komičar Louis C.K. na svoj iskren i smiješan način svima obznanjuje koji filmovi mu se nisu svidjeli ove godine. Kao mete njegova “gnjeva” izdvojila su se dva filma.

Komičar je gostovao u radijskom showu Opie&Anthony, gdje se obrušio na dva, od kritike priznata i pohvaljena, filma preživljavanja; Gravity (Gravitacija) Alfonsa Cuarona te All is Lost (Sve je izgubljeno) J.C. Chandora. Što se Gravitacije tiče, Louis zamjera tvorcima filma što su za glavne uloge uzeli lijepe ljude, ali i činjenicu da je glavni lik, dr. Ryan, tako nesklona svemiru. Loius smatra da je odlazak u svemir san svakog astronauta, a dr. Ryan jednostavno ne pokazuje dovoljno oduševljenje činjenicom da je dio misije. Također, filmu zamjera što ne poštuje zakone fizike.

Drugi film,koji je bez ustručavanja Louis nazvao smećem je All is Lost. Čini se da za loš dojam o filmu krivi lik glavnoga glumca Roberta Redforda, kojem je uloga donijela nominaciju za Zlatni globus. Unatoč tome, Loius smatra da njegov lik tijekom filma donosi sve pogrešne odluke te da prelako odustaje.

Mišljenja su naravno subjektivna, ali popraćena Louisovim zajedljivim komentarima, i poprilično smiješna. Poslušajte njegove komentare u videu dolje. (Louis se zahuktao negdje na 16:30min showa.)

Slažete li se vi s poznatim komičarem? Zamjerate li Gravitaciji iste pogreške ili vas je film oduševio?

Autor: Branka Ćićerić Perlain

8 komentara za “Louis C. K. se obrušio na ‘Gravitaciju’ i ‘All Is Lost’

 • srki says:

  all is lost je fenomenalan

 • Sven Mikulec says:

  ‘Gravitacija’ je fenomenalna. Ali o tom se već dovoljno pisalo i raspravljalo, kako tu, tako i na svim ostalim uglovima svijeta.

  Inače, Louis C.K. je zbilja odličan, topla preporuka svima.

 • srki says:

  gravitaciju jos drzim na cekanju ali me zato ovaj impresionirao i nadam se da ce uskoro biti recenzija

 • DS says:

  Ma nije baš da je Gravitacija fenomenalna, preteške su to riječi. Fenomenalno režirana, štima.

 • Starlek says:

  Gravitacija fakat nije fenomenalna, pretenciozan bulšit. Al je Louis zato zakon

 • denis says:

  Oko gravitacije bi se složio s DP-om: “Ma nije baš da je Gravitacija fenomenalna, preteške su to riječi. Fenomenalno režirana, štima.”
  All is lost nisam gledao, makar sam malo skeptičan.
  Lousie C.K. je trenutno jedan od najvećih genijalaca fima i serije. Njegov Louise C.K. je klasa za sebe, koji je potpuno pomaknuo granice. Ništa slično u tom formatu nije napravljeno. Gorko, humorno, brutalno, realno, situacije o kojima se inača (do sada) nije govorilo.
  Mislim da samo provocira :)

 • Jebedo says:

  Ok super je režirana, scene, efekti… Nisu me toliko smetali ni zakoni fizike. Ali ovo što Louis CK kaže “Loius smatra da je odlazak u svemir san svakog astronauta, a dr. Ryan jednostavno ne pokazuje dovoljno oduševljenje činjenicom da je dio misije.” se apsolutno slažem. Kakav je to astronaut. I na kraju sama poanta filma; Je*** svemir drži se močvare, za mene, kao SF fana, je jako razočarajući.

 • Branka says:

  po meni, Dr.Ryan je prosjecan znanstvenik ciji je projekt eto izabran da se iskoristi u svemirskoj misiji. Umrlo joj je dijete, zivot joj je prazan i bez smisla, u svemir je vjerojatno otisla jer su joj ponudili, a nju vise nije briga ni za sta..i onda u life threatening situaciji uvidi da ipak ima smisla zivjeti..dok Clooneyjev lik je astronaut valjda prema Louisovim kriterijima..stoga, obicna znanstvenica koja je prosla obuku da bi svoj projekt postavila u svemiru ni ne treba biti hard core astronaut..she’s only human.. a to da je film Je.. svemir, drz se mocvare :) ja sam tijekom cijelog filma razmisljala kako nikad ne zelim ic u svemir haha..al eto,moj muz je u isto vrijeme bio odusevljen i rekao da bi sutra isao.. tako da se ja, eto, s Louisom ne slazem u vezi Dr. Ryan, ali se slazem mozda za neke druge stvari (zakoni fizike recimo)..i jos me par stvari “nervira” u vezi filma, ali nebitno..

Leave a Reply

Your email address will not be published.