Looney Tunes se vraćaju

Piše: Filip Jakovljević

Ukoliko vas netko pita čega se najviše i najradije sjećate iz vašeg djetinjstva, sigurno ćete se prije ili kasnije sjetiti jutarnjih crtića. Na pamet vam pritom moraju pasti Disneyevi junaci, Tom i Jerry, Štumpfovi, Scooby Doo… i Looney Tunes. Početak ovog legendarnog showa, studija Warner Bros., datira još iz davne 1930. godine, a kroz godine su nam dali legendarne likove poput Zekoslava Mrkve (Bugs Bunny), Patka Darka (Daffy Duck), Praščića Porkyja (Porky Pig), kanarinca Tweetyja, mačka Silvestera, lovca Elmera Fudda, marsovca Marvina, Ptice trkačice (Roadrunner), Mirka S. Zlikovskog (Wile E. Coyote)

Legendarni su likovi 1996. godine ujedinili snage s legendama košarke u dječjem klasiku Space Jam. S Michaelom Jordanom u glavnoj ulozi dugometražni film je bio veliki  uspjeh, pa su 2003. pokašali s još jednim. Međutim ni veliki komičar poput Stevea Martina tada nije bio dovoljan da zaustavi potop koji je slijedio. Film je bio proglašen neuspjehom i kod kritičara i kod publike, ali WB nije izgubio nadu, te je 9 godina kasnije pokrenuo novi projekt sa crtanim junacima.

Novi film još nema definiranu radnju, ali se zna da će ga režirati bivša članica Saturday Night Live showa, Jenny Slate. Film će biti kombinacija igranog filma i CGI animacije, a kruži glasina kako se radi o rebootu Space Jama, nakon što je LeBron James izjavio kako je zainteresiran za ulogu sličnu Jordanovoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.