’Locke & Key’ dobio scenarista

Piše: tonymelo

locke-key-cover-06

Novelist i kreator stripova Joe Hill, namjerava snimiti serijal filmova koji će pratiti radnju njegovog popularnog stripa Locke & Key.

Alex Kurtzman, koscenarist i producent pilot epizode TV serije koja je trebala biti bazirana na navedenome stripu, čini sve što je u njegovoj moći da progura priču na velika platna. Prije godinu dana objavljena je vijest da Kurtzman radi na scenariju za Locke & Key seriju, zajedno s scenaristom novih Star Trek filmova Robertom Orcijem. Premda su trenutno oba scenarista zaokupljeni drugim projektima, Kurtzman je u nedavnom intervjuu potvrdio da je snimanje Locke & Key filma prioritet. Istaknu je da su već pronašli čovjeka koji će napisati scenarij te da se nadaju da će to biti tek prvi u nizu filmova.

Pilot epizoda serije na kojoj su radili Orci i Kurtzman izvorno je bila naručena od strane Foxa te je prikazana nekolicini sretnika 2011. godine na tadašnjem Comic-Conu. Ljudi koji su prisustvovali projekciji imali su većinom pozitivne prve dojmove. Glavne likove su portretirali Miranda Otto kao Nina Locke, Sarah Bloger kao Kinsey, Jesse McCarney kao Tyler i Skylar Gaertner kao Bode. S obzirom na to da je pilot dobro prihvaćen među publikom, nejasno je zašto je Fox odustao od snimanja cijele sezone.

Jedan od faktora koji bi mogao potaknuti veći interes za Locke & Key jest nadolazeći film Horns, s Danielom Radcliffeom u glavnoj ulozi, koji je također baziran na Hillovom radu. Horns prati priču mladića problematičnog života, kojemu iznenada izrastu demonski rogovi koji mu omogućavaju manipulaciju tuđim umovima. Zanimljiva tema u svakom slučaju. Jednako zanimljivu premisu ima i Locke & Key u kojemu se udovica Nina Locke i njezina djeca, nakon smrti muža i oca presele u staru obiteljsku vilu u gradiću imena Lovecraft. Ne prođe dugo, prije nego što obitelj shvati da se nešto čudno dešava u cijelome gradu te ubrzo počnu pronalaziti čudnovate i posvuda razasute ključeve koji otvaraju mnogo više od običnih vrata.

Hoće li Kurtzman i Orci uspješno pretvoriti strip u seriju filmova kao što planiraju, najviše će ovisiti o uspjehu prvog filma. S time na umu, biti će zanimljivo vidjeti hoće li pokušati zadržati mračnije i ozbiljnije momente iz stripa ili će ipak napraviti obiteljski film namijenjen široj publici.

Ako vas zanima kako bi film mogao izgledati, ispod možete pogledati zanimljiv trailer nastao kako bi promovirao otkazanu TV seriju:

Leave a Reply

Your email address will not be published.