Ljubav naopačke s Kirsten Dunst

Piše: Franjo Zajec

Završio je mjesec rom com-a, sada se možemo okrenuti nečem drugome.  Ako trzate na romantične drame, zamotane znanstveno-fantastičnom mašnom, ovo bi mogao biti pravi poklon za Vas. Ovo zanimljivo filmsko ostvarenje dolazi nam od argentinskog redatelja Juana Diega Solanasa i zove se Upside Down. Glavnu ulogu tumači Kirsten Dunst, a filmski partner joj je Jim Sturgess. Oni glume dvije osobe koje se zaljube u svijetu koji je podijeljen. Doslovno.

Žive u svjetovima koji su spojeni na vrhu i svaki ima svoju gravitaciju. Nikome nije dopušteno prijeći u ovaj drugi, čak nije dozvoljena ni komunikacija, no naši protagonisti odluče prekršiti pravila i okušati sreću u potrazi za ljubavlju. Nabijanje već očite simbolike filmu pojačano je i time što se likovi zovu Adam i Eva.

Nadajmo se da je zaplet ipak malo više od ljubavne priče koja pokazuje nekonvencionalne razlike, tj. granice koje se na kraju premoste. Trailer, vizualno izgleda impresivno i efekt svega naopačke mogao bi biti pozivnica za ljude u kino. Film je rađen većinom u Francuskoj, zbog čega je i najava na tom jeziku, ali dijalozi su ipak na engleskom. Ne zna se još sigurno kad će izaći u SAD-u, no očekuje se sredinom 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.