Liar’s Poker – drama u adaptaciji redateljskog dua Crazy, Stupid, Love

Piše: Vanja

Michael Lewis je prije par dana mogao uživati u (kako vele) odličnoj adaptaciji svoje knjige u sportskoj drami „Moneyball“, što i nije čudno kad imate Aarona Sorkina kao scenaristu i uz njega odličnu ekipu pod palicom Bennetta Millera („Capote“).

Međutim, novost je da će još jednu Lewisovu knjigu, „Liar’s Poker“, najvjerojatnije režirati redateljski dvojac Glenn Ficarra & John Requa kojima smo dužni „Crazy, Stupid, Love“, filmić koji nas je nedavno mnoge razveselio.

Naime, Warner Bros su pikirali upravo ovu kombinaciju autora i redateljâ,  no još uvijek nije sigurno tko će imati počast prilagoditi scenarij. Priča se vrti oko ludih osamdesetih na burzi dionica, gdje je autor iz prve ruke imao priliku biti svjedokom kako su odluke „s Olimpa“ zapravo utjecale na to koje i kakve će dionice postati blagom na Wall Streetu i načiniti masu ljudi milijunašima i milijarderima.

Čini se da su osim „Moneyball“-a i „The Blind Side“ iz 2009.g. Lewisove knjige tražen materijal u Hollywoodu ovih dana. Neka čudna podudarnost u gospodarstvenim okolnostima je definitivno u činjenici da je „Liar’s Poker“ Lewisova prva knjiga, s kojom je počeo još u devedesetima, kad je i sama priča bila – priličnija (uz dosta romana slične – financije – tematike), no s nedavnom bjelosvjetskom recesijom i inim krizama – priča dobija na „suvremenosti“. Naravno, zanimljivo je i vidjeti kako će Ficcara & Requa nakon obiteljske romantične drame odraditi nešto što se čini ponešto – ozbiljnijim. Valjda.

U svakom slučaju… osvježenje su bili pa – da im držimo fige?

Leave a Reply

Your email address will not be published.