Liam Neeson se pridružuje Scorseseovom filmu `Silence´

Piše: tonymelo

liam neeson

Nakon što je snimio The Wolf of Wall Street, Martin Scorsese kreće s radom na novom projektu: Silence, adaptaciji romana iz 1966. godine, japanskog autora Shusakua Endoa. Scorsese već dugo priča o snimanju filma Silence, ali je tek sada dobio zeleno svijetlo i financijsku potporu studija. Potvrđeno je da će se uz Andrewa Garfielda (The Amazing Spider-Man) u filmu pojaviti i Liam Neeson, te iznimno nadareni japanski glumac Ken Wantanabe.

Silence se bavi pričom jezuitskog svećenika Sebastiaoa Rodrigeza, koji otputuje u Japan kako bi istražio tvrdnje o krivovjerju. Tamo se susretne sa sustavnim vjerskim progonom, te počinje sumnjati u vlastitu vjeru nakon što bude suočen s barbarskom okrutnošću pojedinaca. Garfield će glumiti Rodrigeza, Neeson bi trebao glumiti njegovog mentora Ferreiru kojeg je mladi svećenik došao tražiti, dok se još uvijek ne zna kakvu će ulogu Wantanabe preuzeti.

Osim što je okupio zanimljivu postavu glumaca, Scorsese je razriješio i postojeće probleme s producentom Cecchijem Gorijem, koji je bio ljut na poznatog redatelja jer projekt nije napredovao. Štoviše, bio je toliko ljut da je osobno tužio Scorsesea, te su kroz cijelu 2012. godinu vodili pravnu bitku, jer je po mišljenu Gorija, redatelj odlučio zapostaviti rad na filmu Silence. Ipak, nedavno su se uspješno dogovorili izvan sudnice, što je u konačnici rezultiralo pokretanjem projekta s mrtve točke.
Snimanje filma započinje u lipnju ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.