‘Les Miserables‘ seli na TV

Piše: tonymelo

Nakon što je završio sa snimanjem Veronica Mars filma, Rob Thomas se posvetio radu na novome TV projektu. Deadline je nedavno izvijestio da je Thomas udružio snage s Grahamom Norrisom kako bi stvorio seriju koja će se baviti suvremenim pravom, no za razliku od stotinu drugih serija slične tematike, ova će se bazirati na poznatoj noveli Victora Hugoa čiju smo jednu verziju adaptacije nedavno imali priliku gledati – Les Miserables. Pravo na prikazivanje serije otkupio je Fox.

Les Miserables je do sada doživio broje adaptacije različitih vrsta, ali ovakva TV serija je nešto neisprobano. Najnovija adaptacija kazališnog mjuzikla od strane Toma Hoppera doživjela je osrednje ocjene kritičara, ali je zato ostvarila impresivnu zaradu na kino blagajnama. Odluka Foxa da podrži projekt, najvjerojatnije je potaknuta upravo tim nedavnim uspjehom koji je dokaza da je priča Les Miserablesa i danas vrlo popularna.

Ako niste ljubitelji mjuzikla, razloga za strah nema. Sa sigurnošću se može ustvrditi da u Thomasovoj novoj dramskoj seriji neće biti puno plesanja i pjevanja. U ovoj verziji, Jean Valjean je genijalni odvjetnik koji provodi dane pomažući nevinima ljudima preko svojeg pravnog programa za oslobađanje od optužbi, dok u isto vrijeme pokušava pobjeći od posljedica nepravedne osude iz vlastite prošlosti. S druge strane, Javert će biti nezaustavljiv državni odvjetnik koji je opsjednut s oživljavanjem duhova iz prošlosti.

Ako ništa drugo, biti će zanimljivo vidjeti kako će se likovi i teme iz Les Miserablesa prenijeti u moderno okruženje. Premda, bezvremenski klasik je najčešće upravo to, bezvremen.

2 komentara za “‘Les Miserables‘ seli na TV

  • trivia says:

    ne ne i ne. nije problem u modernizaciji originala, nego u tome sta najavljena premisa nema nikakve veze s karakterom izvorne price i njenih likova, pogotovo kad je valjean u pitanju. potpuno nerealno. necu. :nerd:

  • Gandalf says:

    They shall not pass!
    Barem se nadam. XD

Leave a Reply

Your email address will not be published.