Len Wiseman želi napraviti modernu Mumiju

Piše: Valentino Bahun-Golub

Čini se da Len Wiseman napreduje sa svojim planovima za remake Mumije. Zadnji pokušaji su pripisani redatelju Stephenu Sommersu, sa Brendan Fraserom i Rachel Weisz u glavnim ulogama. No Wiseman je već shvatio jedan način kako da se odmakne od prošlih filmova.

Za početak, on želi da to bude „moderna verzija“ koja nema nikakve direktne veze sa Sommersovim filmovima. Nedavno je pojasnio, „To je potpuno drugačiji film… To nije remake bilo koje vrste… To je horor. Bit će epski.“

Što je zapravo ironično, jer je Wiseman to govorio dok je promovirao svoj remake Total Recalla, koji će uskoro na DVD. Redatelj je kratko naveo da će Mumija biti njegov sljedeći film. I moguće je da će se Wiseman htjet odmaknut od okultnog, pošto je već režirao više Underworld filmova, koji su imali vampire i vukodlake (iako ne i mumije)

Mumija je bila glavni lik među Universalovim filmskim čudovištima desetljećima, pa ne čudi da je studio zainteresiran za oživljavanje horor ikone koja bi apsolutno mogla (i trebala) biti u epskom, modernom okruženju. Wiseman je također rekao da još mora napisati scenarij, iako imaju neke ideje gdje žele ići sa ovim rebootom. I Universal bi želio vidjeti novu Mumiju u kinima do 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.