“Krugovima” nagrada na Sundanceu

Piše: Jelena Androić

Film “Krugovi”, koprodukcija nastala u režiji Srđana Golubovića, osvojio je posebnu nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma na Sundance Film Festivalu, a valja istaknuti i kako je ovo prvi put da se film iz regije uopće našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala koji je Robert Redford osnovao 1984. Film je nastao kao srpsko-hrvatsko-slovensko-njemačko-francuska koprodukcija, s tim da produkciju potpisuje Boris T. Matić iz hrvatske producentske kuće Propeler Film.

Nagrade su dodijeljene u subotu 26. siječnja u Park Cityju, čemu je prisustvovao redatelj Golubović koji je nagradu preuzeo, te glumac Leon Lučev koji u filmu tumači jednu od naslovnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

“Krugovi” su priča o petoro ljudi koje je povezao tragičan događaj: tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju, te prate likove koji se 20 godina poslije suočavaju s prošlošću. Uz Leona Lučeva, u glavnim ulogama su i Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić.

Film nastavlja obilazak prestižnih festivala te će biti prikazan u programu Forum Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, u veljači.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.