Kriza je i dalje prisutna u Hollywoodu

Piše: Deni Zgonjanin

Iako svaki studio u Americi tvrdi kako se kriza još osjeti, rezultati njihovih filmova na kino blagajnama diljem svijeta govore drugo, pa ostaje nejasno zašto su čak 4 velika projekta, iza kojih stoje velika imena u svijetu filma, otkazana zbog prevelikih budžeta. Tako su redom otpali Brian Grazer i Ron Howard sa The Dark Tower, Guillermo Del Toro sa adaptacijom romana H.P. Lovecrafta At the Mountains of Madness, fantasy spektakl Arthur & Lancelot te Paradise Lost. Iako većina nabrojanih stvarno zahtijeva malo veći budžet, ipak nije riječ o 200 milijuna dolara budžeta pa da se nemre odvojiti za ove “svježe” filmove, dok se istovremeno daju pare za nastavke Grown Upsa i Mrak filma.

Pogotovo kad je riječ o Paradise Lost, projektu Alexa Proyasa koji je uspio okupiti impresivnu glumačku ekipu koju čine Bradley Cooper, Benjamin Walker, Casey Affleck i Djimon Hounsou (ok, možda nije toliko impresivna, ali nije ni loša) i nema tako velik budžet- šuška se da je oko 140 milijuna dolara. Paradise je prvotno trebao početi sa snimanjem u 12. mjesecu pa je početak odgođen za prvi mjesec, da bi prije nekoliko dana saznali kako do realizacije djela Johna Miltona ipak neće doći. Šteta, stvarno šteta, ne samo za Paradise veći i za druge projekte, među kojima se najviše ističu Planine ludila, koje Del Toro već 6, 7 godina pokušava snimiti, ali studiji jednostavno nemaju sluha za to, upravo zbog budžeta…

2 komentara za “Kriza je i dalje prisutna u Hollywoodu

  • Deckard says:

    Otpao je i “Waco” koji je bio manji filmić, no s dosta jakom ekipom: Kurt Russell, Sharon Stone i Adrian Brody, navodno radi prevelikog budžeta: 60 milja.

  • Deni Zgonjanin says:

    LoL

Leave a Reply

Your email address will not be published.