Kotar FEST! predstave u prirodi

Piše: Hrvoje Hučić

Kotar FEST! vam u šest dana donosi pet predstava i umjetničke radionice u prirodi.

Ove godine na Kotar FEST!-u možemo očekivati  niz vrhunskih predstava i radionica koje će obogatiti kulturno ljeto Gorskog kotara.

Program počinje predstavom Mani Gotovac „Pričaj mi o Gorkome“. U bilješci romana autorica je zapisala da su nakon promocije  njeni prijatelji primijetili kako je to djelo idealno za teatar, ali se ona opirala i govorila da joj je dosta teatra.
Koliko god se Mani prvotno protivila adaptaciji za kazalište, od toga se nije dalo pobjeći. Kotar teatar tim je sretan što će predstavu gledati i publika u Delnicama, ali i svi putnici koji odluče svoje ljeto provesti u prirodi ili si samo priuštiti lijep vikend doživljaj.

U radnom tjednu večeri će biti posvećene predstavama „Snjeguljica mora umrijeti“ redatelja Mirana Kurspahića, „A tko si ti?“  redatelja Romana Bogdana te „Nekad davno, a danas malo sutra“ redatelja Matije Kezelea.

Snjeguljica mora umrijeti“ je moderna bajka, interaktivna i zabavna predstava koja svakog gledatelja potiče da se uključi i sudjeluje u stvaranju. Redatelj Miran Kurspahić poznat je javnosti i kao kazališni glumac i redatelj, jednako kao i osebujna ličnost koja garantira kvalitetan kazališni proizvod.

„A tko si ti?“ je lutkarska predstava u kojoj se po motivima iz bajke Neposlušno mače , u dramatizaciji Romana Bogdana, propituju odnosi jednakosti i različitosti igrajući se formom, glasovima, jezikom i smislom.

Posebno ugodno iznenađenje je predstava pod redateljskom palicom umjetničkog voditelja Kotar Fest-a, Matije Kezelea – „Nekad davno, a danas-malo sutra“.  Radi se o predstavi koja se u svakoj svojoj izvedbi razlikuje od prethodne, a želja je da nakon ove predstave zastanete i napravite nešto za sebe ili nekog iz svoje blizine.

Festival završava s opernim koncertom „Opera night“. Riječ je o klasičnom multimedijalnom gala koncertu u izvedbi Diamante Classicsa. Glavni izvođači koji vas vode kroz poseban umjetnički svijet su Goranka i Marin Tuhtan, sopranistica i tenor, mladi i ambiciozni pjevači.

Uz navedene predstave, Kotar FEST! nudi mnoge umjetničke radionice i chill out dan – jednodnevno druženje uz glazbu i relaksaciju u prirodi s ciljem povezivanja umjetnika i stvaranja Kotar mreže – potencijalne baze umjetničkih ideja, projekata i planova s osnovnim ciljem razvoja kulturno-turističke ponude Gorskog kotara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.