Koja je budućnost `Fast & Furious 7´?

Piše: tonymelo

Fast-and-Furious-7

Bilo je samo stvar vremena kada će se, nakon tragične smrti Paula Walkera, postaviti pitanje o sedmome nastavku Fast and Furious franšize. Prerana smrt ovoga mladoga glumca, stavila je redatelja Jamesa Wana, producente i čitav studio u vrlo nezahvalnu poziciju. Rad na Brzim i žestokim 7 je trenutačno u potpunosti obustavljen. Produkcija će se nastaviti tek kada studio, redatelj i glumci odluče koji je najprimjerenije daljnji smjer djelovanja. The Warp izvještava o nekoliko mogućnosti koje se trenutno razmatraju. Iako je snimanje bilo napola dovršeno, jedna od ideja o kojoj se razmišlja, jest započinjanje svega iz početka. Razlog zašto se ovakvo nešto razmatra je taj što još uvijek nije snimljen određeni dio Walkerovih scena. Premda se nešto takvo može činiti vrlo skupim prijedlogom, pogotovo kada je u pitanju jedan blockbuster, Universal se osigurao u slučaju ovakvih situacija, te mu novi početak ne bi predstavljao preveliki problem. Mnogo veću zabrinutost izaziva pitanje kako nastaviti franšizu, a da to ne bude neukusno i omalovažavajuće prema samome glumcu i njegovim fanovima.

U službenoj izjavi Universal je kazao slijedeće:

U ovome trenutku, svi mi u studiju Universal, posvećeni smo pružanju potpore Paulovoj najbližoj obitelji i njegovoj široj Fast and Furious obitelji. Trenutno smatramo da je naša odgovornost obustaviti rad na Brzim i žestokim 7 na neodređen vremenski period, kako bi mogli procijeniti sve postojeće opcije vezane uz nastavak franšize. Posvećeni smo tome da držimo fanove informiranima o pitanjima vezanim uz film i obavijestit ćemo ih o svim novim saznanjima čim dođemo do njih. Do tada, svjesni smo da su nam se pridružili u tugovanju za našim dragim prijateljem Paulom Walkerom.

Postoji nekoliko putova kojim bi studio mogao kročiti, ali se ni jedan od njih ne čini jednostavnim. U slučaju da snimanje krene ispočetka, lik O’Connera bi se mogao u potpunosti izbaciti iz priče, no takav pristup nam se čini pomalo nespretnim i prilično omalovažavajućim. Njegov izostanak bi morao biti objašnjen kroz dijalog ostalih likova, što bi mogli ispasti prilično nezgrapno. Bilo što, što bi netko od likova kazao moglo bi se lako protumačiti kao “Paul Walker je preminuo i morali smo ovo napraviti bez njega.”. Druga mogućnost koja se nameće jest nekako preraditi scene koje je Walker do sada snimio, skupa sa svim scenama koje je tek trebao snimiti. S obzirom da ne znamo koje su scene snimljene, isto tako ne znamo koliko su one bitne za samu priču, te da li ih je moguće na neki način ukomponirati u film. Korištenje dvojnika se također pojavljuje kao jedna od mogućih opcija.

Osim navedenog, The Warp izvještava i o tome da se trenutno ne razmišlja o tome da se pomoću specijalnih efekata, lice Paula Walkera prenese na nečije tuđe tijelo, premda ta mogućnost također postoji. Smatra se da to ne bi bilo pametno iz dva glavna razloga. Prvi je taj što tehnologija još uvijek nije dovoljno napredovala, da bi se nešto takvo moglo kvalitetno izvesti, a drugi je taj što je lice samo dio izvedbe. Glumac koji bi nosio njegovo lice još uvijek bi bio dio jednadžbe na kojeg treba računati.

Problem kojeg se također nikako ne može smetnuti s uma, je činjenica da su u svojoj srži Brzi i žestoki film o utrkivanju uličnim automobilima. S obzirom na način na koji je glumac poginuo, samo snimanje filma može se učiniti neprimjerenim. Dio fanova smatra da bi iz poštovanja prema glumcu trebalo jednostavno odustati od snimanja, dok drugi dio pak želi vidjeti film kao posvetu svom idolu. Vrijeme će pokazati što će studio odabrati i koliko će to biti primjereno.

2 komentara za “Koja je budućnost `Fast & Furious 7´?

  • Killing Time says:

    Ko to želi da se odustane od snimanja da p o r a z g o v a r a m o on i ja malo.

  • Dragonrage says:

    Ček, oni ozbiljno tvrde da tehnologija nije dovoljno uznapredovala!? lol, pa gdi oni žive! Jel itko od njih gledao Vranu još iz 1994. gdje su radili upravo to, ljepili Brandonovu facu na tijelo drugog lika (doublera), te koristili neiskorištene snimke iz kojih su izrezali Brandona i ukomponirali ga u dugu scenu. I to je tada izgledalo izvrsno, a kamo li danas ne bi!
    Pa Fincher je u The Social Networku lijepio digitalnu facu Armie Hammera na tijelo drugog lika…osobno pojma nisam imao da je te blizance uopće igrao jedan te isti glumac dok nisam vidio making of! U najbolje slučaju bih pomislio da ih je snimao u duploj ekspoziciji (kao što se to nekoć radilo) i onda ih spajao u jedan kadar (što je u biti također radio u nekim scenama)…
    Može se to kvalitetno izvesti, tehnologija je tu…samo ju treba znati pametno iskoristiti, doskočiti ograničenjima i zaobići ih…

Leave a Reply

Your email address will not be published.