Kinoklub Zagreb: Besplatna radionica pisanja za film

Piše: Jure Maleš

1

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj četveromjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja doći do plodonosne ideje za scenarij.

Prijave za radionicu otvorne su do petka 7. veljače 2014. Za prijavu valja poslati dva od sedam ponuđenih zadataka: 1) monolog, 2) dijalog, 3) pismo, 3) dnevnički zapis, 4) opis prostora, 5) portret osobe, 6) priča ispričana slikama, 7) pjesma u prozi. Svaki od dva priložena teksta mora imati između 2.000 i 3.000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih zadataka vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno od 14. veljače do 14. lipnja 2014.

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će detektirati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako pronaći polazište s kojeg mogu sagraditi kvalitetan scenarij. Dvosatna tjedna sesija bit će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentora i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati tekstove s kojim su primljeni te napisati nove radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Voditeljica radionice je Višnja Pentić.

Prijave do 7. veljače 2014. na visnja.pentic@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.