Kino Europa: David Lynch večeras odgovara na pitanja publike?!

Piše: Sven Mikulec

Odakle David Lynch dobiva sve te ideje za svoje originalne filmove? Kako je moguće da je toliko kreativan i uspješan tako mnogo godina, stvarajući izuzetna djela u području filmske, glazbene i likovne umjetnosti? I kako je meditacija povezana s time?

Ovako Kino Europa najavljuje dokumentarac Meditacija, kreativnost, mir koji zagrebačka publika ima priliku premijerno vidjeti večeras u 19 sati. 71-minutni film nastao je iz snimaka Lynchevih predavanja po raznoraznim filmskim školama diljem svijeta, upotpunjenih razgovorima autora sa samim redateljem, koji se već 40 godina bavi transcendentalnom meditacijom.

Premijera će se održati u organizaciji Saveza za transcendentalnu meditaciju, a za slučaj da vas ovaj kratki opis dokumentarca nije pretjerano impresionirao, vjerujem da će vas zaintrigirati informacija da bi se nakon projekcije filma Lynch trebao osobno obratiti publici putem videozida i odgovarati na pitanja i komentare.

Tko želi popričati s jednim od zanimljivijih redatelja novoga doba? Trk u Kino Europa, ulaznica je samo 25 kuna. Tko ne stigne, drugo prikazivanje održat će se sutra u 21h, ali nemam informacija o tome hoće li Lynch biti i tada dostupan za one najhrabrije.

7 komentara za “Kino Europa: David Lynch večeras odgovara na pitanja publike?!

 • Valentino says:

  A kud baš danas? :/ oće bit neki izvještaj ili transkript pitanja i odgovora ili nekaj tak?

 • Sven Mikulec says:

  Hoće!

 • 18:38 says:

  @slika – ko zna kaj taj puši 😀

  svejedno je naslađi!

 • 18:38 says:

  i karta je 20kn, a projekcija filma je i danas u 9, samo bez videozida s njim

 • Sven Mikulec says:

  Da, nisam ispravio na kraju cijenu, ali piše da je danas u 21h. :)

 • Vedran says:

  Danas je u 21:30 druga projekcija, ne u 21h.

 • uglješa says:

  Ok jel itko zna kad je TOCNO današnja projekcija, mislim na stranici od kina piše jedno vrijeme, u mailovima drugo, u komentarima treće?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.