Kingov “The Dark Tower” ipak dobiva filmsku verziju?

Piše: Sven Mikulec

Ikona američkoga SF-a, Stephen King, u posljednjih dvadeset godina napisao je čak osam knjiga o avanturama revolveraša Rolanda Deschaina, posljednjeg živućeg predstavnika jednog davno izumrlog viteškog reda. Serija ovih knjiga, koje vješto spajaju žanrove SF-a, fantasyja, horrora i westerna, poznata je pod nazivom “The Dark Tower”, a FAK-u je zanimljiva postala kad se počelo šuškati o, pogađate, filmskoj adaptaciji ovoga Kingovog svijeta.

Još prije pet godina uz projekt se vezivalo ime J. J. Abramsa, ali se ovaj brzo povukao iz cijele priče, da bi 2010. godine Universal objavio da planira snimiti serijal od tri filmova i dodatne dvije sezone TV serije, kako bi popunio prazninu između pojedinačnih filmova trilogije. Govorilo se i da je za glavnoga glumca odabran Javier Bardem, koji, ako je sudeći po ilustracijama knjiga, fizički dosta blizak Deschainu. Međutim, zbog navodnih nesuglasica s producentom Ronom Howardom, Universal je također digao ruke od projekta, samo da bi prije nekoliko mjeseci Warner Bros najavio da je zainteresiran za snimanje najmanje jednog filma. Problem koji se pojavio je sljedeći – s obzirom da je Bardem nekako ispao iz igre prilikom ovog transfera prava s Universala na WB, tko će uskočiti u čizme i šešir glavnoga junaka?

Najnoviji odgovor je – Russell Crowe.

Pomalo neobičan izbor? Svakako. Ali Crowe, svim mušicama usprkos, uživa reputaciju glumačkog kameleona i osobe u potpunosti predane ulogama koje prihvaća. S glumačke strane, rekao bih da problema nema.

Isto tako, težina dokazanoga glumačkog imena bahatog australskog zanesenjaka svakako će u velikoj mjeri pomoći da ovaj ambiciozni, dugo iščekivani projekt konačno dobije sudbonosno zeleno svjetlo. The Dark Tower sa snimanjem bi trebao početi početkom iduće godine, a o uspjehu filma ovisit će i njegova daljnja filmska budućnost. Potencijalno kvalitetan serijal ili samo još jedan pucanj u prazno?

Jedan komentar za “Kingov “The Dark Tower” ipak dobiva filmsku verziju?

Leave a Reply

Your email address will not be published.