Karen Gillan se pridružuje ekipi ‘Guardians of the Galaxy’

Piše: Vedrana Vlainić

U zadnje vrijeme, svjedočimo svojevrsnoj invaziji Britanaca u ulogama super-negativaca protiv kojih se hrabro bore veliki američki strip ili drugi SF junaci. Radi li se o slanju kakve suptilne poruke ili samo o činjenici da njihovi british naglasci zvuče jebeno dobro dok prijete totalnim uništenjem svijeta kakav poznajemo, ne znam, ali mene nećete čuti da se bunim.

Nakon Toma Hiddlestona, Huga Weavinga, Toma Hardyja i Benedicta Cumberbatcha, toj ekskluzivnoj ekipi će se pridružiti i jedna dama, ako je vjerovati najnovijim glasinama o sljedećoj adaptaciji iz svijeta Marvel stripova, Guardians of the Galaxy. 25-ogodišnja glumica Karen Gillan proslavila se ulogom Doktorove suputnice Amy Pond u posljednje dvije i pol sezone najdugovječnije britanske SF serije Doctor Who (a kad nešto nosi pridjev “najdugovječnijega” u zemlji koja je izbacila Ubojstva u Midsomeru, to je fakat velika stvar), i u filmu bi trebala utjeloviti glavnu negativku. Redatelj James Gunn je već najavio Michaela Rookera i Leeja Pacea kao negativce, Chrisa Pratta i Zoe Saldanu u glavnim ulogama te Glenn Close i Johna C. Reillyja, čime ostaje svega još nekoliko mjesta za popuniti prije no što snimanje počne na ljeto.

Za one koji ne znaju, Guardians of the Galaxy je tim superheroja, koji su se već ranije pojavljivali u drugim Marvel stripovima (nešto kao intergalaktička verzija Avengersa), čiji je cilj proaktivno suzbijanje zločina u galaksiji, umjesto da čekaju i reagiraju tek kada zlikovci opasno priprijete njezinoj sigurnosti. Ako je suditi prema skicama i previewima, cijeli koncept izgleda prilično kul, no kritičari se slažu da je ovo, dosad, najambiciozniji Marvelov projekt adaptacije nekog stripa. Premijera je predviđena za 1. kolovoza 2014., nedugo nakon prilično željno iščekivanoga Captain America: The Winter Soldier, koji je najavljen za travanj iste godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.