Kakva svjetlost prodire kroz onaj prozor tamo? To je istok, a Julija je…Hailee Steinfeld?

Piše: Koraljka Suton

Četrnaestogodišnja glumica Hailee Steinfeld postala je jako tražena nakon odlične interpretacije djevojčice Mattie Ross u True Grit-u braće Coen te hrpetine nagrada i nominacija koje je za tu ulogu pobrala (između ostalog i nominaciju za Oscara).

Zadnjih tjedana glasine o njenim potencijalnim nadolazećim projektima frcaju na sve strane. Nakon što je popušila glavnu ulogu u The Hunger Games (koja je, kao što smo već pisali, pripala perspektivnoj Jennifer Lawrence), šuška se kako bi ova mlada nada mogla zaigrati u teen trileru Forgotten, kao i u novoj adaptaciji Trnoružice (Sleeping Beauty).

Ali ni to nije sve.

Neki je dan objavljeno kako je Hailee u pregovorimo za ulogu Julije u najnovijoj nezavisnoj filmskoj adaptaciji Shakespeareovog besmrtnog klasika Romeo i Julija. Ako pregovori dobro prođu, Hailee će postati najmlađa glumica u povijesti tumačenja te tragične junakinje. Početak snimanja zakazan je za ovo proljeće. Režije će se prihvatiti Talijan Carlo Carlie (Fluke, The Flight of the Innocent), dok će oskarovac Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria) napisati scenarij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.