Kako učiniti već viđen film zanimljivim?

Piše: Deni Zgonjanin

Od pamtivijeka je Hollywood imao problema sa originalnošću. A sad ima uspješnu formulu za stvaranje originalnih filmova iz već viđenih materijala. Jeste spremni? Formula je… Samo ubacite aliene u radnju.

Britanski redatelj Neil Marshall je u nedavnom intervjuu spomenuo kako mu je prije par tjedana na um pala jebena ideja. Radit će film o drugom svjetskom ratu s alienima. Naravno, nije mislio na radnju u kojoj bi se svijet drugi put borio s alienima, već na to da bi u povijesne činjenice samo još dodao aliene. Pošto nije htio dalje razglabati o toj ideji, prostor za nagađanje je ogroman. Misli li ubaciti aliene kao treću stranu u ratu ili spinati cijelu priču da ispadne kako je Hitler zapravo alien koji je sa izvanzemaljskom tehnologijom skoro pokorio cijeli svijet, dok mu mama i tata alieni nisu ukinuli džeparac za oružje?

Marshall trenutno ganja oko 12 projekata, pa nemamo ni približnu ideju koji bi mu mogao biti idući – možda upravo ovaj? Uz to se prihvatio i produciranja The Haunted, filma za kojeg je scenarij napisala njegova žena Axelle Carolyn, koja će u filmu još i glumiti te ga režirati. Prava žena, nema šta…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.