Justin Timberlake kao muzički mogul

Piše: tonymelo

justin-timberlake-bogart

Snimanje biografija o pjevačima i drugim ljudima u muzičkoj industriji s ciljem osvajanja Oscara i sličnih nagrada, u zadnje vrijeme postaje sve popularnije.  Poznato je da će Tom Hardy glumiti Eltona Johna, dok bi Justin Timberlake trebao glumiti muzičkog producenta Neila Bogarta u biografskoj drami Spinning Gold. THR je objavio informaciju da se dugo planirani projekt, napokon kreće u pozitivnom smjeru, jer se Spike Lee nalazi u ranoj fazi pregovora vezanih uz preuzimanje redateljskog stolca.

Priča filma pratit će uspon siromašnog židova Bogarta iz Brooklyna, u multimilijunaša koji je pomogao definirati pop kulturu sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Pomogao je brojnim zvijezdama, poput Curtisa Mayfielda, Billa Withersa, Gladys Knight te bendova The Village People i Kiss, da se probiju na scenu.  Scenarij za film napisao je Bogartov sin, Timothy Scott Bogart (Touched, Conspiracy), a zanimljivo je to da Timothy nije jedina osoba koja radi na filmu, a koja je direktno povezana s muzičkim mogulom. Mark Damon koji će producirati film, uz Timberlakea, Laurencea Marka i Garyja A. Randalla, također je započeo svoju karijeru zahvaljujući Bogartovoj agenciji Casablanca Records and Filmworks.

Spike Lee trenutno radi na američkoj verziji korejskog klasika Oldboy, koji bi uskoro trebao zaigrati u kinima, dok se Justin Timberlake pojavljuje u novome filmu braće Coen, Inside Llewyn Davis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.