Justin Lin želi režirati L.A. Riots

Piše: Deni Zgonjanin

L.A. Riots je projekt koji se već dosta dugo priprema za realizaciju, no do toga nikako da dođe. Prvotno ga je Spike Lee trebao režirati, ali je nakon nekog vremena odustao od projekta zbog svađe sa šefovima Universala. Razmirice su počele kad je Leeju naređeno da skreše budžet filma koji je tada glasio 35 milijuna dolara, na što je on popizdio i napustio projekt.

Sad nam dolaze vijesti kako bi njega mogao zamijeniti Justin “Next Big Thing” Lin. On trenutno snima 6. nastavak Fast & Furious franšize i uživa u naklonosti šefova Universala koji vode pregovore sa njegovim agentom oko preuzimanja redateljske stolice. On je navodno jako zainteresiran za režiju filma sa tako snažnom tematikom i uvjeren da neće imati problema sa budžetom.

Kao što se da zaključiti iz naslova, radnja filma će se vrtiti oko masovnih rasnih nereda na ulicama Los Angelesa koji su se dogodili 1992. godine. Trajali su nešto više od 6 dana, poginulo je 50-ak ljudi, a više od tisuću ih je ozlijeđeno. Iskra koja je izazvala nerede jest premlaćivanje mladog crnca Rodneya Kinga od strane dvaju bijelih policajaca, što je na njihovu nesreću zabilježio jedan slučajni prolaznik kamerom. Javnost se digla na noge i tražila zatvorsku kaznu za policajce, što se nije dogodilo i oni su pušteni na slobodu. No ona im nije potrajala zbog nereda koji su potaknuti tom presudom izbili, a ni zbog ponovljenog suđenja nakon nereda na kojem su proglašeni krivima. Rodney King je od svega toga dobio 4 milijuna dolara kao odštetu za pretrpljenju duševnu i fizičku bol…

Leave a Reply

Your email address will not be published.