Justice League vs. Avengers

Piše: Filip Jakovljević

Koliko god svi mi željeli da se radi o crossover projektu DC-a/WB-a i Marvela/Disneya, morat ćemo se ipak zadovoljiti onime što ćemo zapravo dobiti – dva filma o ekipama superheroja, ali ne samo iste godine, već istog ljeta. Marvel je već odavno potvrdio izlazak Avengers 2 za 1. svibnja 2015., a DC Comics je sada odlučio odvažno stati na kraj uspjehu Marvelovih heroja i pokušati ih pobijediti na velikome platnu, te su izlazak filma Justice League of America zakazali za isto ljeto, iako točan datum još nije potvrđen.

DC se odlučio na potpuno obrnutu strategiju od Marvela doduše, jer je  Marvel svoj Cinematic Universe započeo snimanjem filmova o pojedinačnim superherojima (Iron Man, Captain America, Thor, Hulk), te ih je zatim spojio u Avengere, dok će DC očito prvo snimiti Justice League koji bi onda trebao biti odskočna daska za filmove o Flashu, Wonder Woman i rebootu Green Lanterna. Što planiraju napraviti s Batmanom je još nepoznato i situacija je vrlo zahtjevna, jer nakon Nolanove sjajne trilogije cilj bi trebao biti napredak, te bi lik Batmana trebao biti još bolji (puno sreće s tim). Što se Supermana tiče, idućeg nam ljeta dolazi Man of Steel, koji bi mogao biti jedini heroj kojeg ćemo upoznati (barem što se DC Cinematic Universea, ili kako će ga već nazvati, tiče) prije njegovog članstva u JL of A.

 

Jedan komentar za “Justice League vs. Avengers

  • swvi says:

    lik batmana bi trebao zamjeniti ili nightwing ( robin ) ili da promjene glumca ( balea ) jer koliki da sam fan nolanove trilogije, toliko sam ne fan balea kao batmana

Leave a Reply

Your email address will not be published.