Jurassic Park 4 stiže sredinom 2014. godine!

Piše: Valentino Bahun-Golub

U petak je Universal potvrdio da će Jurassic Park 4, kojeg će Steven Spielberg producirati zajedno s Frankom Marshallom, premijeru doživjeti 13. lipnja 2014.

Universal još mora izabrati redatelja za četvrti dio serijala o dinosaurusima, koji će se (naravno) snimati u 3D. Studio i Spielberg su re-izdali prvi film u 3D koji dolazi u kina 5. travnja. Spielberg je bio uključen u konverziju, jer je htio da film zasluži svoje mjesto na kino repertoaru.

Tri filma zaradila su blizu 2 milijarde dolara do danas, od kojih je 914 milijuna zaradio samo prvi film. Na temelju romana i likova Michaela Crichtona, film je također izrodio i vožnju u zabavnom parku Universal Studios Hollywood.

Spielberg, koji je ovaj tjedan odgodio svoj sljedeći redateljski posao Robopocalypse, režirao je prva dva nastavka prije nego je treći predao Joeu Johnstonu. Na Comic-conu 2011. je potvrdio da Rick Jaffa i Amanda Silver rade na novoj verziji scenarija.

Jurassic Park 4 dolazi u ljeto koje već vrvi nastavcima. Na rasporedu je tjedan prije sljedećeg How to Train Your Dragon i dva tjedna prije sljedećih Transformera. Završni nastavak Hobita i novi nastavak X-Mena dolaze u srpnju, dok sljedeći Spider-Man i Planet of the Apes dolaze u svibnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.