Juan Antonio Bayona režira `A Monster Calls´

Piše: Tena Strahinec

bayona

Redatelj Juan Antonio Bayona koji stoji iza filma Nemoguće (izv. Lo imposible) režirat će adaptaciju dječjeg fantasy romana pod naslovom A Monster Calls. Ideju osmišljenu od strane britanske književnice Siobhan Dowd proveo je u djelo autor Patrick Ness i kreirao priču oko 13-godišnjeg dječaka Connora koji je, probudivši se, ugledao čudovište ispod svog prozora. Preminula književnica osmislila je ideju, likove i početak priče koju je nastavio i završio Ness.

Priču o dječaku koji se nosi s majčinom bolešću i nasiljem koje nad njim provode klinci iz škole bjegom u fantastični svijet bajki i čudovišta prate mračne ilustracije Jima Kaya koji će dati svoj štih ilustriranjem svih nastavaka Harryja Pottera autorice J.K. Rowling. Producentica filma je Belén Atienza koja je producirala Panov labirint (izv. El laberinto del fauno) i hororac Sirotište (izv. El orfanato) te dramu Nemoguće (izv. Lo imposible), film koji je u Španjolskoj na drugom mjestu po zaradi i na kojem je radila s redateljem Bayonom tako da ovo neće biti prva njihova suradnja. Bayon je komentirao: „Nevjerojatno je velika čast moći prenijeti izvrsnu knjigu Patricka Nessa na platno i ne bih mogao odabrati bolje partnere koji će mi se pridružiti na ovom projektu. Nakon Sirotišta i Nemogućeg,  A Monster Calls je savršeno zadnje poglavlje u trilogiji koja se bavi snažnom vezom između majke i djeteta.“

Divljenje i poštovanje je obostrano pa je tako CEO Focus Featuresa, Peter Schlessel, izjavio: „Juan Antonio Bayona je redatelj čiji su pripovjedni talenti i nevjerojatni vizuali uistinu specifični. Uspijeva uhvatiti emocionalne istine u fantastičnim i zastrašujućim situacijama, što ga čini idealnim redateljem koji će prenijeti ovaj uspješni roman široj publici.“ Konačni filmski produkt stići će u kina 2016. godine kad ćemo otkriti o kakvom se čudovištu radi i što je ono radilo ispod dječakovog prozora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.